Κρήτη: Ισόβια σε 36χρονο για το φόνο νεαρού κτηνοτρόφου

Την ενοχή του 36χρονου κτηνοτρόφου από τα Κεραμειά για το φόνο του 25χρονου επίσης κτηνοτρόφου αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης αποδεχόμενο την εισαγγελική πρόταση και καταδικάζοντας τον σε ισόβια κάθειρξη.

Συγκεκριμένα, η ποινή που του επιβλήθηκε είναι ισόβια για την ανθρωποκτονία και επιπλέον 15 χρόνια και 10 μήνες για τα υπόλοιπα αδικήματα.

Η έδρα, κατά πλειοψηφία (4-3) τον έκρινε ένοχο, για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο (δύο δικαστές και ένας ένορκος έκριναν ότι υπήρχε άμεσως δόλος). Ακόμα τον έκριναν ένοχο για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά του αδελφού και του εξαδέλφου του θύματος, η οποία έγινε αμέσως μετά αλλά και ένοχο για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Το δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά που προέβαλε η πλευρά του κατηγορουμένου και συγκεκριμένα, η έδρα δεν δέχτηκε στον συνυπολογισμό της ποινής κατά πλειοψηφία για προηγούμενη ανάρμοστη συμπεριφορά και μετέπειτα καλή συμπεριφορά εντός των φυλακών και ομόφωνα για τον πρότερο έντιμο βίο.

Πρωτόδικα ο 36χρονος έχει καταδικαστεί σε ποινή 30 ετών για τις παραπάνω πράξεις, κάτι που σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, θα οδηγούσε στην αποφυλάκιση του κατηγορούμενου την επόμενη διετία έχοντας συμπληρώσει 7 έτη φυλάκισης, ήτοι τα 3/5 της πρωτόδικης ποινής.

Το συμβάν συνέβη τον Ιανουάριο του 2012 στην εθνική οδό Χανίων Κισσάμου.

zarpanews.gr