Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Διαφορετική θα είναι από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες η κατάσταση στους δρόμους του κέντρου της πόλης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, καθώς, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας», θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, θα μεταφερθεί ο ποδηλατόδρομος που βρίσκεται επί του πεζοδρομίου της παραλιακής λεωφόρου Νίκης στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της οδού, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Βενιζέλου μέχρι το ύψος της συμβολής της με την οδό Παύλου Μελά. Η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Νίκης θα διεξάγεται από τις δύο ελεύθερες λωρίδες κυκλοφορίας.

Μεθαύριο Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, από τις 9.00 μέχρι τις 21.00, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα το κέντρου της πόλης που περικλείεται από τις οδούς Λεωφόρου Νίκης – Εθνικής Αμύνης – Αλεξάνδρου Σβώλου – Κεραμοπούλου – Ερμού – Βενιζέλου. Στις οδούς Εθνικής Αμύνης και Ελευθερίου Βενιζέλου η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά.

Από τις παραπάνω ρυθμίσεις εξαιρούνται τα αστικά λεωφορεία (σ.σ. εφόσον έχει τερματιστεί η επίσχεση εργασίας του ΟΑΣΘ) και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης. Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει η δράση της Πέμπτης, με τον αποκλεισμό όλων των αυτοκινήτων από το ιστορικό κέντρο για ένα 12ωρο, σε περίπτωση που συνεχίσουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ την επίσχεση εργασίας.