Κύπρος: Τι γνωρίζουν οι αρχές για την άγρια δολοφονία του ζευγαριού

Μια αρκετά πλήρη εικόνα για τους δράστες και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο σπίτι του ζεύγους που δολοφονήθηκε άγρια στο σπίτι του στο Στρόβολο Κύπρου έχουν σχηματίσει οι αρχές μετά τις τέσσερις συλλήψεις που έχουν γίνει.

Μέχρι στιγμής τελούν υπό κράτηση τέσσερα πρόσωπα: Ο 33χρονος που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, η 21χρονη συμβία του και ο 23χρονος ετεροθαλής αδερφός του, που συνελήφθησαν την Παρασκευή το βράδυ και 22χρονος που συνελήφθη το Σάββατο το βράδυ.

Όπως προκύπτει από τα λεχθέντα την Κυριακή στο Δικαστήριο:

  • Στόχος όπως όλα δείχνουν ήταν η ληστεία, καθώς όπως φαίνεται οι ύποπτοι γνώριζαν για την ύπαρξη χρηματοκιβωτίου στην οικία. Σύμφωνα μάλιστα με την κατάθεση της 21χρονης, ο 33χρονος γνώριζε που ακριβώς βρισκόταν στο σπίτι το συγκεκριμένο χρηματοκιβώτιο.
  • Σύμφωνα με τη μαρτυρία της 21χρονης, οι τέσσερις τους είχαν συναντηθεί αρκετό καιρό πριν τη διάπραξη του εγκλήματος, με σκοπό να οργανώσουν τη διάρρηξη στην οικία του άτυχου ζεύγους και να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο.
  • Επίσης, ο 33χρονος φέρεται να είπε πως κατά την προσπάθειά τους να διαρρήξουν την οικία του άτυχου ζεύγους «ίσως χρειαστεί να σκοτώσουμε».
  • Ο 22χρονος κατονόμασε τον 33χρονο, ως το πρόσωπο που διέπραξε τους φόνους.
  • Ο 22χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι μετέφερε τον 33χρονο το βράδυ του φονικού στη σκηνή του εγκλήματος.
  • Ο 22χρονος φέρεται να είναι το δεύτερο πρόσωπο που μπήκε στο σπίτι. Δηλαδή εκείνος του οποίου άνοιξε την πόρτα ο 33χρονος. Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος γιος του άτυχου ζεύγους είχε καταθέσει στους ανακριτές πως ο 33χρονος, που στην αναγνωριστική παράταξη αναγνώρισε ως το πρόσωπο που τον βρήκε στο δωμάτιό του) τον υποχρέωσε να ανοίξει την πόρτα της κουζίνας για να μπει μέσα ο δεύτερος συνεργός του.
  • Η Αστυνομία εντόπισε τεκμήρια στην οικία του 22χρονου και συγκεκριμένα ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία πιθανόν να φορούσε κατά τη διάπραξη του εγκλήματος.
  • Επίσης, στα σημειωματάρια που εντοπίστηκαν στο όχημα του 33χρονου, αναγράφονται τα γεγονότα της διπλής δολοφονίας.

Να σημειωθεί πως ο 22χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας χωρίς δικηγόρο.

Πηγή: philenews.com