Κυρανάκης όπως… Κασιδιάρης

Με τη γραμμή Κασιδιάρη ταυτίζεται πλήρως αναφορικά με την εξαγγελία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επίδομα για κάθε νέο παιδί ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ Κωνσταντίνος Κυρανάκης ο οποίος αναλαμβάνοντας χθες να την ερμηνεύσει προχώρησε σε μια απολύτως ρατσιστική τοποθέτηση.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ο Κων. Κυρανάκης ανάρτησε στο τουίτερ συνέντευξη του reader.gr στην οποία αναφερόταν στη γνωστή εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται.

«Επίδομα 2000 ευρώ για κάθε ελληνόπουλο» έγραψε ανάμεσα σε άλλα ο κ Κυρανάκης στην ανάρτηση του για να λάβει μεταξύ άλλων σχολίων το εξής ρατσιστικό: «Το πρώτο (σ.σ την αναφορά στο επίδομα) σβήστε το. Είναι κίνητρο να γεννούν οι γύφτοι. Ανεβάστε μόνο αφορολόγητο και δώστε βοήθεια με βρεφονηπιακούς και χώρους για φύλαξη».

Και ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ και πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπός της θέλησε να προχωρήσει σε διευκρίνιση απαντώντας στην ίδια ακριβώς ρατσιστική λογική ότι το επίδομα θα δίνεται σε ελληνόπουλα.

Και συνεχίζοντας τις διευκρινίσεις μίλησε για παιδιά που γεννιούνται από Ελληνες γονείς. Ταυτίστηκε έτσι απολύτως με το πνεύμα της πρότασης του ναζιστή Κασιδιάρη ο οποίος είχε σπεύσει πρώτος (12.1 2.201 8) να μιλήσει για επίδομα σε κάθε νέο ελληνόπουλο που γεννιέται στην Αθήνα όταν προσπαθούσε τότε να πλασάρει την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αθηναίων. Δύο μέρες μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στη σχετική του εξαγγελία στο συνέδριο της Ν.Δ (14.12.2018).

Τότε είχε έρθει ήδη πολύ πριν τον Κων. Κυρανάκη να ερμηνεύσει την εξαγγελία αυτή ο Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία του κ Μητσοτάκη θεωρώντας ότι «καταδεικνύει την ουσιαστική και μεγάλη μας ιδεολογική διαφορά με την Αριστερά εμείς θέλουμε το Εθνος των Ελλήνων ενώ η Αριστερά νομίζει ότι το δημογραφικό θα λυθεί από την αθρόα εισροή μεταναστών» αναπαράγοντας έτσι και πάλι τη λογική του Κασιδιάρη.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών