«Κυριάκος Μητσοτάκης ή Κυριάκος Σαμαράς;»

Για «πατριδοκαπηλεία» από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο νωρίτερα σε ανακοίνωσή του για το Σκοπιανό σημείωνε πως ο Πρωθυπουργός «δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα μας σε μία διεθνή συμφωνία που θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα».

Σε δική του ανακοίνωση, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επισημαίνει ότι «η Ν.Δ. για ακόμη μία φορά παίζει το χαρτί της πατριδοκαπηλείας και προσπαθεί να διχάσει τους Έλληνες, μήπως και κρύψει την αδυναμία της να αρθρώσει σαφή και υπεύθυνη θέση στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, εξαιτίας των εσωτερικών της διαφορών».

Κατά το Μέγαρο Μαξίμου, «το ερώτημα λοιπόν για τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό και σαφές: Η “ενιαία και συνολική” λύση που ζητά, θα πρέπει να είναι στη βάση της σύνθετης ονομασίας, που διαπραγματεύθηκαν και οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Δηλαδή με χρήση και του όρου “Μακεδονία”; Ναι ή όχι;».

«Τελικά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ποια σύνθετη ονομασία προτιμά; Κυριάκος Μητσοτάκης ή Κυριάκος Σαμαράς;», διερωτάται επίσης το Μέγαρο Μαξίμου.