Κυριάκος : ξέρετε εγώ απλά έχω αναλάβει εργολαβικά το σάρωμα…

Σε μία ακόμη προεκλογική φιέστα που έστησε στη Θεσσαλονίκη, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων και ο δεξιός πρόεδρος του, πρώην υπουργός της ΝΔ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, μίλησε χθες ο οδοστρωτήρας Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά απέφυγε κάθε αναφορά σε χωματουργικές και ισοπεδωτικές εργασίες στο τομέα της εργασίας και των δικαιωμάτων.

Αφήνοντας τα βαριά γκρέιντερ στην άκρη, ο Κούλης εμφανίσθηκε πιο συγκρατημένος και πέρα από τα κλασσικά προεκλογικά ψέματα και τα θα για μείωση φόρων, υποσχέθηκε ότι τα «περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια θα σαρωθούν». Τι να κάνει, δεν μπορεί χωρίς σάρωση, έχει αναλάβει μία εργολαβία από Μαρινάκη και Αλαφούζο κ.λ.π. Όμως ο Κυριάκος επιχείρησε και μία ντρίπλα. «Η εργατική νομοθεσία θα τηρείται παντού και θα ελέγχεται απολύτως» είπε αλλά δεν διευκρίνισε σε ποιά εργατική νομοθεσία αναφέρεται. Διότι και ο υποκατώτατος μισθός και η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας των Σαμαρά – Βενιζέλου, εργατική νομοθεσία ήταν.

Τέτοιους ελιγμούς και ψέματα του Κούλη, θα δούμε πολλές φορές κατά την προεκλογική περίοδο. Εξάλλου απευθύνεται σε όλους εκείνους που στα χρόνια της δήθεν κανονικότητας, είχαν μάθει στην ανοχή και στην απουσία της πολιτείας. Να θυμίσουμε ότι στη Κω επανέλαβε και συμφώνησε με τους επιχειρηματίες για την 7ήμερη εργασία ενώ στο Καστελόριζο, λίγο πολύ, είπε ότι θα αποσύρει το ΣΔΟΕ από τους ελέγχους της αγοράς. Κούλης ο οδοστρωτήρας.

Στο Καστελόριζο ο Kούλης, μιλώντας με ένα επαγγελματία, στημένο φυσικά από την τοπική της ΝΔ, άκουσε να του παραπονιέται πως «ο Τσίπρας όταν έφυγε από εδώ μας έστειλε 8 φορές τον ΣΔΟΕ». «Αυτή ήταν η ανταμοιβή» σχολίασε ο Κούλης και ερωτηθείς, αν θα τους στείλει κι αυτός τον ΣΔΟΕ, απάντησε το αμίμητο: «Εγώ να ξέρεις δεν στέλνω. Και το Κράτος δεν πρέπει να στέλνει, αλλά πρέπει να δείχνει μια μεγάλη κατανόηση απέναντι στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με πολύ αυξημένο κόστος».

Το μήνυμα είναι σαφές: εγώ δεν στέλνω το λογαριασμό, εσείς θα αποφασίσετε ποια υγεία, παιδεία, πρόνοια κι ανάπτυξη θα έχετε. Ξεκάθαρα πράγματα, γι αυτό προφανώς κι ο Κούλης σαρώνει…

Φ.Δ.

Ο Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στη φοροδιαφυγή και υπόσχεται κατάργηση της δίωξης οικονομικού εγκλήματος. Αυτός ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος για τη χώρα μας!

Gepostet von Όχι στο παλιό κατεστημένο am Mittwoch, 12. Juni 2019