Κυρίτσης: «Απρέπεια Στουρνάρα»

Ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για απρέπεια του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας σχολιάζοντας την τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Στουρνάρα με τον κ. Τσίπρα για την εισαγγελική έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του πρώτου.

Ο κ. Κυρίτσης τόνισε πως η Δικαιοσύνη κάνει μία έρευνα σε πολλές εταιρείες για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ανάμεσα στις οποίες είναι και εκείνη της συζύγου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σχολιάζοντας τη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Κυρίτσης ανέφερε πως δεν ισχύει η εικόνα που επιχειρεί να δώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση επιτίθεται σε ανεξάρτητες αρχές και θεσμούς.

Για το προσφυγικό

Για τα σχετικά με τους μετανάστες επεισόδια στη Χίο, σημείωσε: «Έχω την εντύπωση, χωρίς να έχω ιδιαίτερη πληροφόρηση, ότι υπάρχει το στοιχείο της πολιτικής υποκίνησης, δίχως να παραγνωρίζω τα προβλήματα που υπάρχουν». Έκανε λόγο για «μικρές αντιδράσεις που υποκινούνται από ακροδεξιά ατζέντα», σημειώνοντας πως και οι παραβατικές συμπεριφορές από μετανάστες, που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα πολύ περισσότερο διάστημα απ’ όσο ανέμεναν, είναι περιορισμένης έκτασης.

Τόνισε τέλος ότι οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται τα αντικειμενικά προβλήματα που δημιουργούνται από τον πόλεμο στη Συρία και σημείωσε ότι γενικά η ελληνική κοινωνία έχει αγκαλιάσει τους πρόσφυγες.