Κυβερνητικές πηγές για Attica Bank: Διαψεύδονται από τις πράξεις τους όσοι κάνουν το άσπρο μαύρο

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», στενή συνεργάτης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα φέρεται να υπηρετούσε παράλληλα τόσο ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του τότε αναπληρωτή υπουργού όσο και ως μέλος του ΔΣ της Attica Bank και στέλεχος της τράπεζας και, μάλιστα, σε θέση αυξημένης ευθύνης.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα κυβερνητικές πηγές εγείρουν ερωτηματικά για την επιστημονική της επάρκεια και, ενδεχομένως, για τη νομιμότητα των τίτλων σπουδών που παρουσιάζει στο βιογραφικό της και βάσει των οποίων πιστοποιήθηκε από την τράπεζα της Ελλάδος και διορίστηκε στην συγκεκριμένη θέση μετακλητής υπαλλήλου.

Ταυτόχρονα, οι ίδιες πηγές αναρωτιούνται κατά πόσον ο κ. Σταϊκούρας, η τότε διοίκηση της Attica Bank και οι αρμόδιοι φορείς της ΤτΕ είχαν ελέγξει την πληρότητα και τη  νομιμότητα των στοιχείων αυτών; «Η μήπως όταν αφορά τα ‘δικά μας παιδιά’, τέτοιες λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία;», σχολιάζουν δηκτικά προσθέτοντας πως «αυτοί που, τον τελευταίο καιρό, καταβάλλουν μια συστηματική προσπάθεια να κάνουν το άσπρο μαύρο διαψεύδονται, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, από τις ίδιες τις πράξεις τους».