Λ. Ωραιόπουλος: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν» κ. Δανιηλίδη

“Για μια ακόμη φορά παραπλάνησε τους συμπολίτες μας με ανακρίβειες και αποσιωπήσεις γεγονότων- για παράδειγμα αρνήθηκε ότι συναίνεσε στην συγχώνευση των δύο αστυνομικών τμημάτων” αναφέρει μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και επικεφαλής της κίνησης «Άλμα στο Μέλλον» Λάζαρος Ωραιόπουλος, απαντώντας στον νυν δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, σχετικά με τη μείωση της αστυνόμευσης και την αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας στον δήμο.

Αναλυτικά, η απάντηση του Λ. Ωραιόπουλου:

“Ο κ. Δανιηλίδης έκανε αντιπολίτευση στην ανακοίνωση μας για την ελλιπή αστυνομική  παρουσία στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών και για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης που έγινε επί των ημερών του. Για μια ακόμη φορά παραπλάνησε τους συμπολίτες μας με ανακρίβειες και αποσιωπήσεις γεγονότων- για παράδειγμα αρνήθηκε ότι συναίνεσε στην συγχώνευση των δύο αστυνομικών τμημάτων.

Στις 9 Ιουνίου 2015, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Δήμου, ο κ. Δανιηλίδης δήλωνε πως: «μεταξύ άλλων , ο Δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, προτείνει την άμεση συνένωση των αστυνομικών τμημάτων Νεάπολης και Συκεών, με στελέχωση από ικανό αριθμό προσωπικού». Ανάλογη δήλωση έκανε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Μακεδονία», στις 13 Νοεμβρίου του 2015. Είχε λοιπόν συμφωνήσει στην κατάργηση του αστυνομικού τμήματος Νεαπόλεως και πρότεινε τη δημιουργία ενός τμήματος για ολόκληρο το δήμο, σε μεγάλο κτίριο σε κεντρικό σημείο, που υποτίθεται ότι θα τους κάλυπτε όλους. Όμως, η αποτυχία του συστήματος: ένα τμήμα ανά δήμο, είναι εμφανής πανελλαδικά και ειδικότερα σε μεγάλους δήμους όπως ο δικός μας.

Δεν ξέρουμε τι είναι πιο επικίνδυνο. Ένας αυτοεπαινούμενος έμπειρος δήμαρχος να μην αντιλαμβάνεται τι είναι ορθό για να προστατέψει τους δημότες του ή να μην παραδέχεται – οποία έκπληξη- τα λάθη του.

Την ίδια στιγμή που ο κ. Δανιηλίδης επιδίδεται σε μακροσκελείς ανακοινώσεις άνευ προτάσεων και λύσεων, οι κάτοικοι στα απομακρυσμένα Πεύκα και στον Άγιο Παύλο, ζουν με το φόβο της ληστείας, στη Νεάπολη αντιμετωπίζουν αβοήθητοι τους κλέφτες και στις Συκιές έχουν αστυνομικό τμήμα, αλλά δεν νιώθουν την παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους.

Λυπούμαστε γιατί ο έμπειρος άρχων του δήμου, δεν απαντά στις προτάσεις μας, αλλά απλώς… θλίβεται! Εμείς προτείναμε λύση σε συνεργασία με όμορους δήμους για να ξεπεραστούν τα προβλήματα αλλά ο κ. Δανιηλίδης έκανε πως δεν άκουσε. Παρόλα αυτά, θα συνεχίσουμε στο δρόμο των προτάσεων, της σύνθεσης, της συνεργασίας.

Προτείνουμε επίσης, τη  λειτουργία ειδικού συμβουλίου για την πρόληψη της εγκληματικότητας, με ανάληψη δράσεων ενημέρωσης (και όχι μόνο), αλλά η αλαζονεία του κ. Δανιηλίδη δεν του επιτρέπει να συμφωνήσει.

Μάλλον ήρθε η ώρα, ο κ. Δανιηλίδης να σταματήσει τον ακατάσχετο βερμπαλισμό και να διδαχθεί από την αρχαιοελληνική σοφία, όπου είναι προτιμότερο να σιωπάς από το να μιλάς. «Κρείττον του λαλείν το σιγάν» κ. Δανιηλίδη…”