Με λαμπρότητα ο αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά

Πραγματοποιήθηκε, στις 11 το πρωί, στον Πειραιά, η τελετή αγιασμού των υδάτων, στην οποία χοροστάτησε ο μακαριότατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ.

Ανάμεσα σε δύο ναρκαλιευτικά του πολεμικού ναυτικού, την «Καλυψώ» και την «Καλίστω», βατραχάνθρωποι της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού, για να πιάσουν τον σταυρό.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Παρέστησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων.

«Είναι μία μέρα πολύ σημαντική για τη χριστιανοσύνη, και το μήνυμα είναι ειρήνη, κοινωνική αλληλεγγύη, ανθρωπιά και αγάπη ανάμεσα στους ανθρώπους. Σε μια εποχή όπου στην περίμετρο της χώρας συμβαίνουν τόσο δραματικά γεγονότα που σκορπούν τον πόνο, ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι διαθέτει ιαματικά κοιτάσματα στην ψυχή του με τα οποία εξέπεμψε το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Αυτή την αναγνώριση περιμένουμε και από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι οφείλουν να σεβαστούν την προσπάθεια που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, για να απαλλαγούμε σταθερά και με αποφασιστικότητα από την επιτροπεία, ώστε να πάρει αυτός ο τόπος τον δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης που θα αφορά όλους και θα αγγίζει το χαμόγελό της τα χείλη όλων των ανθρώπων», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, από τη μεριά του, σημείωσε: «Ο σταυρός που αγίασε τα ύδατα να φωτίσει και τους ανθρώπους. Στην Ελλάδα υπάρχει ένα εμπόδιο για να σωθεί η χώρα, που είναι ο εγωισμός του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα. Ακόμα και τώρα που ξηλώνεται το πουλόβερ στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι μπορούν μόνοι τους, και ενώ οι αξιολογήσεις και όλα καθυστερούν. Για ύστατη φορά κάνω έκκληση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μαζέψει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για τη δημιουργία μια σοβαρής και μεγάλης κυβέρνησης που να φέρει επενδύσεις και να λύσει τα προβλήματα του τόπου».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ευχήθηκε «το φως της ημέρας να ζεσταίνει τις καρδιές μας και να μας δείξει τον δρόμο της συνεννόησης, για να αφήσουμε αυτή την περιπέτεια που ζούμε τόσο χρόνια οριστικά πίσω μας. Ας είναι το 2017 η τελευταία δύσκολη χρονιά. Χρόνια πολλά σε όσους σήμερα γιορτάζουν».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας ευχήθηκε «χρόνια πολλά, με πραγματική ελπίδα για τον λαό μας».

Τέλος, ο δήμαρχος Πειραιά σημείωσε ότι «ο εορτασμός των Φώτων είμαι μία από τις σημαντικότερες στιγμές της χριστιανοσύνης, του ελληνισμού, και γιορτάζεται με λαμπρότητα σε όλη τη χώρα, με επίκεντρο πάντα τον Πειραιά. Είναι μια λαμπρή γιορτή, και αποτελεί τιμή η παρουσία του μακαριότατου αρχιεπισκόπου Αθηνών στη σημερινή εκδήλωση, αλλά και η παρουσία των εκπροσώπων των κομμάτων. Επίσης αποτελεί χαρά μας ότι στη σημερινή εκδήλωση βρέθηκαν πολλοί Πειραιώτες οι οποίοι χάρηκαν τον εορτασμό αυτό».