Λαγός ο Γρηγοράκος, ζητά να φύγει η Φώφη, διότι ξόφλησε…

Σφίγγουν τα πράγματα στο ΚΙΝΑΛ. Οι φωνές ότι η Φώφη δεν μπορεί και πως ξόφλησε, πληθαίνουν. Κάποιοι μάλιστα, όπως ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, πλέον το λένε και ευθέως.

Σε άρθρο του στο «Βήμα», ο πρώην βουλευτής το θέτει άμεσα. «Η Φώφη Γεννηματά προσπάθησε, αλλά δεν μπορεί» τονίζει και παραδέχεται πως «σήμερα, το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στο ναδίρ της απήχησής του». Ζητά δε, νέα ηγεσία και στρατηγική, ώστε «οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να διεκδικήσουν με αποτελεσματικότητα τον ζωτικό τους χώρο».

Εντάξει ο Γρηγοράκος, της τα φυλάει της Φώφης. Πικραμένος προφανώς για την μη επανεκλογή του, δεν ξεχνά ότι η Γεννηματά τον είχε διαγράψει το 2016, γιατί τότε σε δηλώσεις του, προέβλεπε μαζική προσχώρηση βουλευτών του τότε ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Συμπαράταξη, στη ΝΔ. Τώρα θέλει να πάρει το αίμα του πίσω και ίσως να στρώσει το έδαφος για τη μεταπήδηση του στη ΝΔ, μπας και σωθεί πολιτικά. Εξάλλου δεν είναι ο μόνος στο ΚΙΝΑΛ που σκέπτεται να ενδυθεί τα γαλάζια κουστούμια και φορέματα. Οι φήμες οργιάζουν για πρώην και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, που ονειρεύονται επιστροφή στις καρέκλες της εξουσίας μέσω ΝΔ, έχοντας κατά νου την πορεία των Χρυσοχοίδη, Πιερρακάκη κ.α.
Υπάρχει όμως και η άλλη εκδοχή. Ότι δηλαδή ο Λεό λειτουργεί ως λαγός του… Ανδρουλάκη ή κάποιου άλλου μνηστήρα του προεδρικού θώκου στο πολύπαθο εναπομείναν ΠΑΣΟΚ. Διότι πέρα από τον ευρωβουλευτή, υπάρχει πλήθος μνηστήρων για την ηγεσία, όπως οι Γερουλάνος, Κατρίνης, Γιαννακοπούλου, Χριστοδουλάκης, κ.α.

Βέβαια υπάρχουν και οι άλλοι, όπως ο Ρέππας, που θεωρούν ότι η σωτηρία, όχι της ψυχής, για τα στελέχη του εναπομείναντος, είναι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού φυσικά ο Τσίπρα ζητήσει ταπεινά συγνώμη για το χάσμα που χωρίζει τα δύο κόμματα….

Φ.Δ.