Λεά Σεϊντού: Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από τον παραγωγό του Χόλιγουντ

Η 32χρονη Γαλλίδα ηθοποιός Λεά Σεϊντού αποκάλυψε μιλώντας στον Guardian ότι υπήρξε και αυτή θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον 65χρονο παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν το 2012.

Οπως εξομολογήθηκε, τον είχε γνωρίσει σε μια επίδειξη μόδας και εκείνος της πρότεινε να συζητήσουν για την καριέρα της στη σουίτα του, στην οποία τους ακολούθησε και η βοηθός του παραγωγού. Μάλιστα, αυτό μάλλον αποτελούσε συνήθη πρακτική για τον Γουάινσταϊν, καθώς έτσι οι γυναίκες που είχε βάλει στο στόχαστρο δεν είχαν ενδοιασμούς για να τον συναντήσουν σε δικό του χώρο.

Η Γαλλίδα ηθοποιός αναφέρει ότι άρχισαν όντως να συζητούν για την καριέρα της, όμως όταν η βοηθός του έφυγε από το δωμάτιο εκείνος της επιτέθηκε και προσπάθησε να τη φιλήσει. Κατάφερε να γλιτώσει σπρώχνοντάς τον, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο λόγω του όγκου του, και όπως λέει δεν θυμάται πολλές λεπτομέρειες αλλά τελικά εγκατέλειψε το χώρο. Για το περιστατικό είπε ότι μίλησε σε λίγους φίλους της αλλά ο τότε ατζέντης της τη συμβούλεψε απλά να τον αποφύγει και να κρατηθεί μακριά του.

Οι καταγγελίες για τις επιθέσεις του Γουάινσταϊν συνεχώς αυξάνονται, με τελευταία την ηθοποιό Κάρα Ντελεβίν, που βίωσε μια παρόμοια εμπειρία με αυτήν της Σεϊντού, όπως εξομολογήθηκε στο Instagram, ενώ η Αντζελίνα Τζολί και η Γκουίνεθ Πάλτροου κατήγγειλαν ότι επίσης υπήρξαν θύματά του.

Οι συνέπειες για τον Γουάινσταϊν πάντως έχουν ήδη αρχίσει: η για μια δεκαετία σύζυγός του και μητέρα δύο παιδιών του τον εγκατέλειψε, ενώ η Χίλαρι Κλίντον και ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον υποστηρικτή των Δημοκρατικών.