«Λευκές νύχτες» σήμερα από την Κινηματογραφική Λέσχη εργαζομένων της ΕΡΤ3

Η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ3 και το ΚΕMΕΣ, με τη συμπαράσταση του 30ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, προβάλλουν στα πλαίσια του αφιερώματός τους “Λουκίνο όπως Βισκόντι” στην αίθουσα ΒΑΚΟΥΡΑ 1 (Ιωάννου Μιχαήλ 8, τηλ. 231023365) σήμερα, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 21:30 το νεορεαλιστικό δράμα «Λευκές νύχτες» (Ιταλία, 1957) με τους Μαρία Σελ, Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Ζαν Μαρέ, Μαρτσέλα Ροβένα, Κλάρα Καλαμάι.

Από τις 21:00 ως τις 21:30 θα προηγηθεί το μουσικολογοτεχνικό δρώμενο Χωρίς μοντάζ της Πόπης Χατζηκώστα, πάνω στην επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τη γερμανική κατοχή. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί και εργαζόμενες της ΕΡΤ3 Άννα Γιαννακίδου και Μαριάννα Καλαϊτζή, υπό τους ήχους της φυσαρμόνικας του Αλέξανδρου Τριανταφύλλου. Η εκδήλωση θα συνοδευτεί με γλυκά και κρασί για την επέτειο.

Υπόθεση:

Ένας κλητήρας βρίσκει σε ένα ερημικό μέρος μια κοπέλα, που περιμένει έναν άντρα που της έδωσε ραντεβού εκεί ένα χρόνο πριν. Ο κλητήρας αναλαμβάνει να τη βοηθήσει, αλλά – επειδή την ερωτεύεται – τελικά δεν το κάνει.

Την ταινία θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, του οποίου έντυπη ανάλυση θα διανεμηθεί στους θεατές, ενώ στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει μακρά συζήτηση με το κοινό.

Το προς συζήτηση θέμα στο σεμινάριο για τον κινηματογράφο θα είναι: Οι διάφορες μορφές κουλτούρας στο βισκοντικό σύμπαν. Η αναμονή και ο τρόπος ζωής.