«Η λεοπάρδαλη της Σικελίας» αύριο από την Κινηματογραφική Λέσχη εργαζομένων της ΕΡΤ3

Η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ3 και το ΚΕMΕΣ, με τη συμπαράσταση του 30ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, προβάλλουν στα πλαίσια του αφιερώματός τους “Λουκίνο όπως Βισκόντι” στην αίθουσα ΒΑΚΟΥΡΑ 1 (Ιωάννου Μιχαήλ 8, τηλ. 231023365) τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 21:00 το αριστουργηματικό ιστορικό δράμα «Η λεοπάρδαλη της Σικελίας» (Ιταλία, 1963) με τους Μπαρτ Λάνκαστερ, Κλαούντια Καρντινάλε, Αλέν Ντελόν, Πάολο Στόπα, Ρόμολο Βάλι.

Υπόθεση:

Ένας ηλικιωμένος Σικελός πρίγκιπας προσπαθεί να προσαρμοστεί στην Ιταλία της δεκαετίας του 1860. Για  να εξασφαλίσει την άνετη ζωή του, αλλά και τη διαιώνιση της τάξης του, κανονίζει να παντρέψει τον ανιψιό του με την κόρη ενός πλούσιου έμπορα.

Την ταινία θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, ενώ στους θεατές θα διανεμηθεί έντυπη ανάλυση του Νίνου Φένεκ Μικελίδη. Στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει μακρά συζήτηση με το κοινό.

Το προς συζήτηση θέμα στο σεμινάριο για τον κινηματογράφο θα είναι: Οι φεουδαρχικές δομές, πως αυτές καταλύονται και μεταφέρονται σε άλλες δυνάμεις: Από τον Βισκόντι στο σπαγγέτι γουέστερν.