«Λερώνεις – πληρώνεις» το σύνθημα του Μάκη Κυριζίδη

Την θέση της παράταξής του σχετικά με την καταστροφή του δημόσιου χώρου, ανήρτησε στην σελίδα «Θεσσαλονίκη Θετικά» ο Μάκης Κυριζίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Μου είναι αδιάφορο αν η αφίσα ή ο μαρκαδόρος ανακοινώνει ένα ρέιβ πάρτυ, μια διαδήλωση διαμαρτυρίας, την άφιξη ενός ιερού λειψάνου ή την καψούρα οποιουδήποτε. Σταματήστε να θεωρείτε τον δημόσιο χώρο προσωπικό σας δικαίωμα, όχι γιατί διαφωνώ με την αισθητική σας ή τα μηνύματά σας, αλλά γιατί θέλω να πάψετε να νομίζετε ότι όσοι δεν γράφουν ή δεν καταστρέφουν είναι πρόβατα ενώ εσείς είστε μάγκες.
Κάνετε λάθος, φίλοι μου, όσοι σέβονται τον κοινό χώρο, τη δημόσια ζωή, δεν είναι άτολμοι και άβουλοι, αλλά αξιοπρεπείς και δημοκράτες, που ανέθεσαν στον δήμο τους τη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων. Ακούστε με προσεκτικά. Αυτός ο δήμος, αυτός ο δήμαρχος θα ανταποκριθεί επιτέλους.  Ακόμα κι αν στενοχωρήσει ή ξεβολέψει κάποιους», ανέφερε ο κ. Κυριζίδης.

Τέλος ανέδειξε τρεις δράσεις για αντιμετώπιση της παθογένειας:

Ειδικά antigraffiti υλικά σε μνημεία και δημόσιο χώρο.
2. Αυστηρά πρόστιμα σε όλους τους παραβάτες.
3. Μηνύσεις σε όποιον γράφει και “υπογράφει” στον δημόσιο χώρο.

«Το “Λερώνεις – Πληρώνεις” είναι ένα σύνθημα που δείχνει την βούλησή μου για την επόμενη ημέρα. Ας ξεκινήσουμε από τα απλά που θα αλλάξουν την ζωή μας», κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.