Ληστεία με πυροβολισμούς σε περίπτερο στο Κορδελιό

Ληστεία με πυροβολισμούς σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή του Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης 39 ετών έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, αφαίρεσε με την απειλή όπλου από το ταμείο του περιπτέρου όπου βρισκόταν υπάλληλος, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, στη συνέχεια πυροβόλησε μία φορά προς το έδαφος και τράπηκε σε φυγή.

Οι δύο συνιδιοκτήτες του περιπτέρου που βρίσκονταν στο σημείο, ακολούθησαν τον δράστη, ο οποίος όταν τους αντιλήφθηκε πυροβόλησε εναντίον του ενός χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει.

Οι δύο συνιδιοκτήτες του περιπτέρου με τη συνδρομή αστυνομικού που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και υπηρετεί σε Τμήμα Ασφάλειας της Θεσσαλονίκης, ακινητοποίησαν τον 39χρονο, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. που έσπευσαν στο σημείο.

Στην κατοχή του 39χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ που είχε αφαιρέσει από το περίπτερο.

Σε βάρος του 39χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, για τα αδικήματα της «Απόπειρας ανθρωποκτονίας», «Ληστείας», «Αντίστασης» και παράβασης Νόμου «Περί Οπλών».