Λύνονται οι συμβάσεις των εργαζομένων του ΔΟΛ

Λύνονται όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων του πρώην ΔΟΛ, όπως ενημερώθηκαν χτες από τον ειδικό διαχειριστή κυρίως για θέματα που αφορούν τα εργασιακά και τα οικονομικά τους. Σύμφωνα με την ενημέρωση που δέχτηκαν, από την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Αυγούστου, παύουν να ανήκουν πλέον στο δυναμικό του οργανισμού, αφού λύνονται όλες οι συμβάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι από την επόμενη εβδομάδα απολύονται όλοι τους.

Ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ Βαγγέλης Μαρινάκης παίρνει «καθαρό» το μαγαζί και από δω και στο εξής θα προσλάβει μόνον όσους αυτός θέλει και με διαφορετικές, πλέον, συμβάσεις. Προς το παρόν, όμως, δεν έχει ενημερώσει τον κόσμο για τις μελλοντικές του κινήσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πως θα πληρωθούν μεν κανονικά τα χρήματά τους για το δίμηνο της ειδικής διαχείρισης, τον Ιούνιο δηλαδή και τον Ιούλιο, αλλά όχι τώρα, καθώς οι πληρωμές πάνε προς το φθινόπωρο. Για τα δεδουλευμένα τους από την εποχή του Σταύρου Ψυχάρη καθώς και τις αποζημιώσεις τους θα πρέπει να περιμένουν πολύ, να τελεσιδικήσει πρώτα η υπόθεση, σε ορίζοντα, δηλαδή, τουλάχιστον διετία.

«Ποιοι θα συνεχίσουν να γράφουν;»

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τα «Νέα» και το «Βήμα» από την επόμενη Τετάρτη: ποιοι θα δουλεύουν εκεί και ποιοι θα γράφουν;

Ολα είναι στον αέρα. Εκτός και αν υπάρχει κάποιο σχέδιο άμεσης δράσης από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Συν τοις άλλοις, χθες, η Εθνική Τράπεζα ζήτησε να εκκενώσουν το κτίριο της Μιχαλακοπούλου και να το παραδώσουν άμεσα.

Πηγή: efsyn.gr