Μ. Κουρουτός: Άκυροι οι τίτλοι σπουδών 18 ιδιωτικών ΤΕΕ-κανένας διορισμός στο ΑΣΕΠ για τους κατόχους τους

«Κανείς δεν διορίζεται εδώ και λίγες ημέρες στο Δημόσιο με αυτούς τους τίτλους. Ο ΑΣΕΠ δεν δέχεται τους τίτλους των 18 Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ), λέγοντας ότι είναι άκυροι, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει μια δεκαετία πριν» αναφέρει μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), Μιχάλης Κουρουτός.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Κουρουτός «θα έχουμε εξελίξεις και στον δημόσιο τομέα και παντού στον χώρο της παιδείας. Όλα τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από κατόχους αυτών των τίτλων. Με ειδικότητες, όπως βοηθοί ακτινολόγων, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές. Σε όλα τα νοσοκομεία, σε όλη την Ελλάδα, οι κάτοχοι αυτών των τίτλων είναι που είχαν το προνόμιο να διοριστούν… Πάμε σε μια διαδικασία αποκαθήλωσης των ατόμων που έχουν διοριστεί παραβιάζοντας νόμους […] με εύνοια όχι μόνο των πολιτικών, αλλά και της τοπικής κοινωνίας».

Επιπλέον, αναφέρει ότι «με καθυστέρηση τουλάχιστον οκτώ ετών βγήκε αυτή η απόφαση του υπουργείου Παιδείας […] Έπρεπε να έχει εφαρμοστεί ο νόμος. Ο νόμος με επτά υπουργούς παιδείας στη συνέχεια και επτά υπουργούς δημόσιας διοίκησης δεν εφαρμόστηκε […] (Είναι) νόμος που ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα το 2007».

«Τις επόμενες ημέρες καλούνται να δώσουν εξετάσεις και αυτοί (σσ: οι απόφοιτοι ΤΕΕ) που δεν είναι διορισμένοι στο Δημόσιο αλλά, το σημαντικότερο, και αυτοί που είναι διορισμένοι στο Δημόσιο» σημειώνει, ενώ εκτιμά πως είναι «χιλιάδες» τα άτομα. Τα ακριβή στοιχεία τους είναι στη διάθεση του υπουργείου Παιδείας και «αν δεν δώσουν εξετάσεις, όπως λένε οι νομικοί, αμέσως θα απολύονται από το Δημόσιο». Οι κάτοχοι δε των συγκεκριμένων τίτλων σπουδών μπορεί να μείνουν στις θέσεις τους μόνο εφόσον δώσουν εξετάσεις και «πάρουν τον ίδιο βαθμό, δηλαδή 20 όλοι. Και 19 να πάρουν, εάν υπήρχε ανταγωνιστής με μεγαλύτερο βαθμό, θα μπει στο Δημόσιο αυτός που κατέχει έναν νόμιμο τίτλο».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας ακύρωσε τους τίτλους σπουδών 18 ιδιωτικών ΤΕΕ και οι απόφοιτοί τους αποκλείονται από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο Δημόσιο. Οι κάτοχοι των παράνομων τίτλων σπουδών από τους συγκεκριμένους φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης υποχρεώνονται να δώσουν εξετάσεις για να τους χορηγηθούν νόμιμοι τίτλοι.