Μακρόν: Ήρθε η στιγμή για την ευρωπαϊκή Αναγέννηση

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται σε εφημερίδες και των 28 χωρών μελών της ΕΕ – μεταξύ των οποίων η ελληνική “Ναυτεμπορική”, η βρετανική “Guardian”, η γερμανική “Die Welt” και η ισπανική “El Pais”- ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απευθύνεται προς τους Ευρωπαίους πολίτες, τρεις μήνες πριν τις ευρωεκλογές, παρουσιάζοντάς τους το όραμά του για την Ένωση.
Ο Γάλλος πρόεδρος τονίζει ότι οι ευρωεκλογές του Μαΐου θα είναι αποφασιστικές για το μέλλον της ΕΕ και υπογραμμίζει την ανάγκη διατήρησης της Ένωσης, ενώ προειδοποιεί για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ανάμεσά τους τον εθνικισμό και τα fake news.
Μεταξύ των προτάσεών του Μακρόν είναι η αναθεώρηση της Συνθήκης Σένγκεν, η καλύτερη προστασία των συνόρων της ΕΕ, η δημιουργία μιας τράπεζας για το κλίμα, ένας ευρωπαϊκός ελάχιστος εγγυημένος μισθός, αλλά και ο προσδιορισμός των οικολογικών φιλοδοξιών της ΕΕ.
“Πολίτες της Ευρώπης, αν παίρνω την ελευθερία να απευθυνθώ απευθείας σε σας δεν είναι μόνο στο όνομα της Ιστορίας και των αξιών που μας ενώνουν. Είναι γιατί είναι απόλυτη ανάγκη. Σε μερικές εβδομάδες οι ευρωπαϊκές εκλογές θα είναι αποφασιστικές για το μέλλον της ηπείρου μας.
Ποτέ από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν είχαμε τόσο ανάγκη την Ευρώπη. Παρ’ όλα αυτά ποτέ η Ευρώπη δεν βρέθηκε μπροστά σε έναν τόσο μεγάλο κίνδυνο.