Μανιταρογιορτή στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, από τις 10:30-16:00, η δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» προσκαλεί τον κόσμο στη 2η Μανιταρογιορτή που διοργανώνει η ίδια σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Θεσσαλονίκης, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης «ο Άγιος Αθανάσιος». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Θέρμης, την Πολιτική Προστασία Θέρμης και την Τοπική Κοινότητα Λιβαδίου.
Η γιορτή θα περιλαμβάνει πεζοπορία στο «Καλογερικό» με στόχο την άθληση, την αναψυχή και τη γνωριμία με τις ποικιλίες μανιταριού της περιοχής, «Τρουφοκυνήγι» με επίδειξη ανεύρεσης τρούφας από εκπαιδευμένους σκύλους, ομιλία με θέμα “Τα μανιτάρια του Νομού Θεσσαλονίκης” με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Βολοβότση -φαρμακοποιό και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Θεσσαλονίκης (ΜΑ.ΘΕ.), προσφορά μανιταροεδεσμάτων και μουσική διασκέδαση στην κεντρική πλατεία του Λιβαδίου, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Η διεύρυνση αυτή των διοργανωτών και των λοιπών υποστηρικτών, μαζί με το θερμό αγκάλιασμα της πρωτοβουλίας και την αθρόα προσέλευση πέρσι, έρχεται να καθιερώσει τη Γιορτή του Μανιταριού Λιβαδίου ως ετήσια εκδήλωση. Έτσι επιτυγχάνεται σε μόνιμη βάση ένας θεσμός που φέρνει την πόλη πιο κοντά στην περαστική της περιφέρεια, σε αμοιβαία ωφέλεια και των δύο.
Στο πλαίσιο της σχέσης αυτής, δεν υπάρχει μόνο πιο κοντινή επαφή στη φύση, αλλά γνωρίζει κανείς μέσα από τα μανιτάρια καλύτερα την λειτουργία των δασικών οικοσυστημάτων. Όπως μαθαίνει και για την διατροφική αξία του μανιταριού, καθώς υπήρξε αναπόσπαστο μέρος της παραδοσιακής μαγειρικής, γνωρίζει καλύτερα τον πολιτισμό και την ιστορία της περαστικής Θεσσαλονίκης.
Tην Κυριακή 11/11/18  μια όμορφη συνάντηση για να μπολιάσουμε την αστική καθημερινότητά μας με τους θησαυρούς της φύσης που αγκαλιάζει την πόλη.
***Το Μένουμε Θεσσαλονίκη διαθέτει λεωφορείο για την μετάβαση στο Λιβάδι και την επιστροφή το απόγευμα.
Το κόστος είναι 10 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, καλέστε στα: 2313317711 (10 π.μ. – 2μ.μ.), 6971878714 (5 μ.μ. – 9 μ.μ.).