Μασκαράτα δημοσκοπήσεων για τις Ευρωεκλογές…

Άνοιξε επιτέλους στο Τριώδιο και μπορούμε πλέον να απολαύσουμε απρόσκοπτα το δημοσκοπικό καρναβάλι, που συνεχίζει να μας προσφέρει ξεχωριστές στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης.

Το νέο κατόρθωμα λέγεται “έρευνα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ενόψει των εκλογών του Μαΐου”, η οποία όμως, όλως τυχαίως, δεν εμφανίζεται πουθενά. Δηλαδή ψάξαμε στους επίσημους ιστότοπους της Ε.Ε., αλλά μάταια. Μπορεί να μας ξέφυγε.

Διαβάζουμε όμως από διάφορους “πρόθυμους” του διαδικτύου, που έσπευσαν να αναμεταδώσουν το... συμβάν, πως “η έρευνα αφορά αποκλειστικά τις ευρωεκλογές και βασίζεται σε στοιχεία δημοσκοπήσεων που έχουν διεξαχθεί το τελευταίο διάστημα” από τις εταιρίες Pulse, Rass και Metron Alalysis.

Δηλαδή οι του ευρωκοινοβουλίου πήραν τις εν λόγω έρευνες γνώμης, τις έβαλαν στο μίξερ των αναλύσεων και έφτιαξαν ένα δημοσκοπικό κοκτέιλ ή ένα γκάλοπ πελτέ. Μάλιστα, οι μασκαράδες είναι και ειλικρινείς περί της απάτης. “Δεν πρόκειται για κλασικό γκάλοπ, αλλά για πρόβλεψη των αποτελεσμάτων, με βάση όσα φαίνονται από τα στοιχεία έως τις 30 Ιανουαρίου” τονίζουν. Δηλαδή δεν ρωτήθηκε κανείς πολίτης. Κανονικό μαγείρεμα δηλαδή. Κανονική προπαγάνδα και προσπάθεια χειραγώγησης και επηρεασμού της κοινής γνώμης. Έτσι απλά και ευθέως, με περισσό θράσος.

Τι δείχνει λοιπόν αυτός ο δημοσκοπικός πελτές; Μα φυσικά τον επερχόμενο θρίαμβο της ΝΔ του Κούλη και του Αδώνιδος. Εμφανίζει λοιπόν αυτό το κοκτέιλ, πως η ΝΔ “όχι μόνο προηγείται σταθερά με ποσοστό 36%”, αλλά “έχει και μια διαφορά της τάξεως των έντεκα μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ”. Να δώσουμε και τα ποσοστά για να μη μας λένε ότι κρύβουμε τον... πελτέ. Λένε λοιπόν τα ξαναβρασμένα στοιχεία: ΝΔ 36% και 9 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 24,7% και 6 έδρες, νεοναζί ΧΑ 8,6% και 2 έδρες, ΚΙΝΑΛ 7,9% και 2 έδρες και ΚΚΕ 6,7% και 2 έδρες. Ακολουθούν Ένωση Κεντρώων 2,6%, ΑΝΕΛ 1,4% Ποτάμι 1,5% ΛΑΕ 1,3% κ.λ.π. Υπάρχει και ένα 5,9% που ψηφίζει “άλλο”. Μιλάμε για δημοσκόπηση ...for the festivals. Για τα πανηγύρια, μέρες που είναι