Θεσσαλονίκη: Μάθετε τα πάντα για τα αφρώδη κρασιά

Η ζήτηση για αφρώδη κρασιά σταθερά αυξάνεται. Είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία κρασιών της τελευταίας 25ετίας. Και σαν αποτέλεσμα αυτής της παγκόσμιας δίψας για φυσαλίδες, σήμερα, αφρώδη κρασιά παράγονται σχεδόν παντού στον πλανήτη, από το Devonshire έως στη… Tierra del Fuego!

Η ζήτηση για αφρώδη κρασιά αυξάνεται και στην Ελλάδα. Οι οινοποιοί απαντούν με αρωματικά, ευχάριστα κρασιά με φυσαλίδες και προσιτή τιμή, θέλοντας να χτίσουν μια μόνιμη σχέση με το κοινό τους. Σπινθηροβόλες και φινετσάτες προτάσεις από Ξινόμαυρο, Ντεμπίνα, Μοσχάτο Αμβούργου, Μοσχάτο Αλεξανδρείας.

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στις 20.00, στην επόμενη συνάντησή με θέμα «Αφρώδη κρασιά», θα μάθουμε όλα τα μυστικά των φυσαλίδων, από τα σταφύλια και τις μεθόδους παραγωγής έως τους τρόπους κατανάλωσης για την ultimum απόλαυση.

Όπως πάντα, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα ξεκινήσουμε με την εμπεριστατωμένη εισήγηση και θα συνεχίσουμε με την τυφλή γευστική δοκιμή αφρωδών κρασιών απ’ όλη την Ελλάδα, αναζητώντας τα κλειδιά του συνεχώς αυξημένου ενδιαφέροντος των καταναλωτών παγκοσμίως.

Μαζί μας θα έχουμε τους οινολόγους/οινοποιούς Παύλο Αργυρόπουλο και Φανή Αργυροπούλου από την Blink Wines.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2019 – 2020 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).

Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, επικοινωνήστε στο 2310 888311 ή στο [email protected]

…………………………………………………………………………………………

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 24η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.

Το rendez-vous είναι μηνιαίο (9 συναντήσεις ετησίως), με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων.

Πληροφορίες: www.wineplus.gr