Μαθήματα για όλους από το κοινωνικό φροντιστήριο της Ετεροτοπίας

Μαθήματα για όλους διοργανώνει για τέταρτη χρονιά ο κοινωνικός χώρος πολιτικής, πολιτισμού και αλληλεγγύης Ετεροτοπία.

«Με όχημα την αλληλεγγύη, επιλέγουμε να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση, να δημιουργούμε αντιστάσεις απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε και με όπλο τη συλλογικότητα να απαντάμε στις ανάγκες μας πέρα από τη λογική του κέρδους. Δεν επιδιώκουμε να υποκαταστήσουμε το κράτος, ούτε να αποσιωπήσουμε τις ανεπάρκειες του. Οργανώνουμε όμως την εξυπηρέτηση των αναγκών μας, με τρόπους ισότιμης συνεισφοράς με τον διπλανό μας.» αναφέρεται σε ανακοίνωση της συλλογικότητας.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Ετεροτοπίας λειτουργεί κοινωνικό φροντιστήριο, ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές γυμνασίου – λυκείου ενώ παράλληλα διεξάγονται και μαθήματα ξένων γλωσσών (και για ενήλικες).

Τα “μαθήματα για όλους” στην Ετεροτοπία απευθύνονται σε μαθητές που οι ίδιοι ή οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. «Είναι ο τέταρτος χρόνος λειτουργίας του κοινωνικού φροντιστηρίου και συνολικά την ενισχυτική διδασκαλία παρακολούθησαν περισσότεροι από 70 μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου – λυκείου και στα ξενόγλωσσα τμήματα, που απαρτίζονταν κυρίως από ενήλικες, η συμμετοχή ήταν εξίσου μεγάλη. Φέτος πριν ακόμα ξεκινήσει η ‘’νέα σχολική χρονιά’’ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και συνεχώς επικοινωνούν μαζί μας περισσότεροι μαθητές. Καλούμε όλους και όλες που αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη σαν πράξη αντίστασης να συνεισφέρουν στο εγχείρημα μας. Μαζεύουμε συμμετοχές για μαθητές και καθηγητές στα “Μαθήματα για όλους” καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στα τηλέφωνα 6982794204 και 6986873508.» αναφέρεται στην ανακοίνωση.