Μαθητές δημοτικού θα καθαρίσουν άλσος στη Νέα Ραιδεστό

Ολοένα και περισσότεροι εθελοντές,  αλλά κυρίως μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Θέρμης,  αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες φροντίδας του Περιβάλλοντος, αποδεικνύοντας σε όλους, πως με μια απλή θετική κίνηση μπορούμε όλοι να γίνουμε η αλλαγή που επιθυμούμε  για τον τόπο μας.  Αυτή τη φορά, το Σάββατο 20 Απριλίου,  τη σκυτάλη παραλαμβάνουν μαθητές και μαθήτριες του 1 ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού με την πρωτοβουλία τους,  για τον καθαρισμό του άλσους που βρίσκεται κοντά στο σχολείο, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.

Στη νέα εθελοντική προσφορά στο περιβάλλον ενώνουν τις δυνάμεις εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά με το δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο και τη διευθύντρια του σχολείου κ. Φασούλα, που το τελευταίο χρονικό διάστημα, ανέλαβαν τη διοργάνωση της εκδήλωσης – παράδειγμα εθελοντικής δράσης για τους μαθητές.

Στο χώρο που θα φιλοξενηθεί η δράση,  εργάστηκαν τις τελευταίες ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου,  υπό την καθοδήγηση και τις ενέργειες των Αντιδημάρχων:  κ.κ. Βασίλειου Μουστάκα, ο οποίος φρόντισε ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η σημαντική προεργασία καθαρισμού του άλσους με κατάλληλα μηχανήματα, Στυλιανού Αποστόλου και Στέλιου Γκιζάρη που συντόνισαν όλες τις τις ενέργειες σε συνεργασία και με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του δήμου Θέρμης, κ. Δημήτριο Λιάντα, αλλά και φρόντισαν και για τον απαραίτητο εξοπλισμό σε σακούλες και γάντια, για τη φύτευση των δέντρων στο σχολείο.

Στην προετοιμασία της εκδήλωσης συμμετείχαν επίσης,  ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ κ. Νικόλαος Λαγός και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέας Ραιδεστού, κ. Παναγιώτης Κατρανιάς με τη διάθεση κηπευτικών εργαλείων, ενώ δεν θα πρέπει να παραλειφθεί και η σημαντική συμβολή για άλλη μία φορά των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Θέρμης και τον κ. Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη που θα δώσουν το παρόν και σε αυτή τη διοργάνωση για τον Περιβάλλον.

Τα θερμά συγχαρητήρια της διοίκησης του δήμου στη Διεύθυνση καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού για το εξαιρετικό παράδειγμα εθελοντισμού και προσφοράς που θα μεταδώσουν στα παιδιά  το ερχόμενο Σάββατο 20 Απριλίου 2019.