Μακέτες της Θεσσαλονίκης από μαθητές στη Νέα Παραλία

Την εξαιρετική δουλειά των μαθητών του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης στο Περίπτερο του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου σας καλούν να δείτε οι Φίλοι της Νέας Παραλίας.
Όλοι οι επισκέπτες της Νέας Παραλίας θα έχουν την δυνατότητα (εγκαίνια 8 Απριλίου ώρα 12:00) να θαυμάσουν μακέτες από την Πλατεία Αριστοτέλους, το Νέο Δημαρχείο, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών Noesis, τον τύμβο της Αμφίπολης, τα Μετέωρα, τη Σαντορίνη, το Επταπύργιο, τον Πύργο του ΟΤΕ, μία παραδοσιακή αρτοποιία με αληθινό νερόμυλο και άλλες πολλές.
Οι μακέτες αυτές κατασκευάστηκαν από τους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης -ανάμεσά τους και μαθητές με πρόβλημα όρασης- ένα σχολείο που βρίσκεται δίπλα στο παλιό Ρωσικό Μαιευτήριο, στην οδό Παπαναστασίου.
Στο σχολείο αυτό εδώ και 20 χρόνια περίπου, κάθε Οκτώβριο διοργανώνεται μια ξεχωριστή Έκθεση. Μια Έκθεση Τεχνολογίας με μακέτες, στην οποία οι ίδιοι οι μαθητές έχουν διπλό ρόλο: είναι αυτοί που κατασκεύασαν τις μακέτες στο μάθημα της Τεχνολογίας, αλλά και αυτοί που υποδέχονται τους επισκέπτες, τους ξεναγούν και τους εξηγούν πώς έκαναν τα έργα τους, μόνοι τους, αποκλειστικά στο χώρο του σχολείου, ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο τους.
Η Έκθεση Τεχνολογίας του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, μετά από αυτή την 20ετή πορεία της, βγαίνει από τα όρια του σχολείου και αυτοσυστήνεται στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, με μια επιλογή από τις καλύτερες δημιουργίες της, ως μια ζωντανή απόδειξη ότι και στο σημερινό δημόσιο σχολείο, οι μαθητές μπορούν ακόμα να εμπνέονται, να συνεργάζονται, να δημιουργούν και να χαίρονται.
Ειδικά τα Σαββατοκύριακα 8, 9 και 22,23 Απριλίου, και ώρες 11.00 με 18.00 οι πόρτες του περιπτέρου  θα είναι ανοικτές και το κοινό θα μπορεί να δει τις μακέτες από κοντά και να ξεναγηθεί από τους ίδιους του μαθητές που τις έχουν κατασκευάσει.