Μαζεύουν χρήματα για την αποκατάσταση του ιστορικού 5ου λυκείου Θεσσαλονίκης

Τα ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του αγαπημένου του σχολείου γιορτάζει ο σύλλογος αποφοίτων και φίλων του ιστορικού 5ου γυμνασίου-λυκείου της Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα δίνει ραντεβού στην κεντρική αίθουσα «Φίλων Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για ένα μουσικό ταξίδι, στο οποίο θα έχει καπετάνιους τους μαθητές του σχολείου: Διονύση Σαββόπουλο, Γιώργο Χατζηνάσιο, Μανώλη Φάμελλο, Εύη Σιαμαντά και Νίκη Μπραβάκη την μαθήτρια της Γ’ λυκείου του σχολείου, που κέρδισε πρώτο πανελλήνιο μουσικό βραβείο. Θα συμμετάσχει επίσης το μουσικό σχήμα «The Fifths», που δημιουργήθηκε ειδικά γι’ αυτήν την εκδήλωση και αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς απόφοιτους του σχολείου.

Στην θέση, και όχι μόνο, του αείμνηστου συμμαθητή τους Άλκη Στέα, ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, σε κείμενα δικά του, ειδικά γραμμένα γι’ αυτήν την εκδήλωση.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την αποκατάσταση του διατηρητέου κτηρίου της Κριεζώτου 2, έδρας του λυκείου, το οποίο τώρα εδρεύει σε λυόμενα της παραλίας.

«Οι παλιοί συμμαθητές μας όμως, δεν είναι μόνο τα πρόσωπα, είναι ένα σωρό άλλα πράγματα, που σημάδεψαν την πιο τρυφερή ηλικία μας. Είναι η φιλία, ο έρωτας, τα όνειρα. Είναι οι έξοδοι του Σαββάτου και τα πρώτα ξενύχτια, είναι η αμφισβήτηση σε καθετί δεδομένο. Είναι το κουτί με τις παλιές φωτογραφίες, που δεν θέλεις να το ανοίξεις, μη τυχόν και γίνουν σκόνη όλα αυτά τα πολύτιμα που’χεις μέσα».

Τιμές εισιτηρίων: 25, 20, 15, 10 και 5 ευρώ.