Μαζεύουν υπογραφές για να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

Πολίτες μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στο avaaz.org ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να γίνει τώρα δημοψήφισμα για να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.  Όπως αναφέρουν στο κείμενο τους, “η Χρυσή Αυγή που κατηγορείται ως ναζιστικό μόρφωμα ‐ όπως δείχνουν και τα βίντεο και η πολύχρονη εγκληματική δράση της ‐ γι’ αυτό και ως εγκληματική οργάνωση που εκτός των άλλων οργάνωσε και εκτέλεσε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν έχει καμία θέση σε κανένα δημοκρατικό κοινοβούλιο. Οι ναζιστές στην Ιστορία κατέστρεψαν μαζικά την ανθρώπινη διάσταση και όχι μόνο εκατομμύρια ανθρώπους, γι’ αυτό δεν έχουν θέση ανάμεσα στους ανθρώπους και τις κοινωνίες τους”.

Επιπλέον, σημειώνουν ότι ο ελληνικός λαός που πολέμησε τους φασίστες δεν ανέχεται ούτε ίχνος φασισμού. “Η Χρυσή Αυγή η οποία εναντιώνεται και πολεμάει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα που αυτή προασπίζεται, δεν νοείται να τα εκμεταλλεύεται για να βολεύεται σε δημοκρατικά κοινοβούλια. Όσο για αυτούς που στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή και μέσα από την ίδια την Αστυνομία (και όπου αλλού σε δημόσιες θέσεις) και νομίζουν ότι κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, που τούς πληρώνει από το υστέρημά του εν μέσω κρίσης για να τον προστατεύουν από εγκληματίες, η θέση τους είναι επίσης η ίδια με της Χρυσής Αυγής: Εκτός κοινωνίας, εκτός συνύπαρξης, εκτός νόμου. Στις φυλακές, στην απομόνωση, και στην καλύτερη στα ψυχιατρεία”.

Παράλληλα, στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής: “Αν οι ναζιστές πρόγονοί τους δεν τιμωρήθηκαν, δεν θα μείνουν και οι ίδιοι ατιμώρητοι. Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση δημοψήφισμα τώρα, για να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Δεν έχουμε καμία ανοχή σε κανενός είδους ναζιστή φασίστα. Κι επειδή θα υπάρχουν πάντα π.χ. εγκληματίες, αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους αφήνουμε να περιφέρονται ελεύθεροι νομίμως να κάνουν ότι θέλουν με τις ευλογίες μας. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, λοιπόν. Κι ας μας γίνει μάθημα για να συνεχίσουμε επί της ουσίας ως πολίτες πια και όχι ως νοικοκύρηδες κυρ Παντελήδες που κοιτάνε μόνο το σπιτάκι τους και τη δουλίτσα τους, αδιαφορώντας για όλα τα κοινά προβλήματα. Κι ας μην ξαναξεχάσουμε ότι ο φασισμός ξεκινάει μέσα από τα σπίτια μας. Καλούνται όλοι οι νοήμονες άνθρωποι σε αυτή τη χώρα, που τα αντανακλαστικά τους φάνηκαν στο παρελθόν να είναι έως και σε βαθμό καταστολής, να αντιδράσουν απέναντι στο ναζισμό. Έξω οι ναζί από τη Βουλή”.

(Υπογράψτε εδώ).