Με «τάξη και ηθική» και αυταρχική κανονικότητα, εφεξής στο δημοτικό συμβούλιο…

Νέα ήθη και έθιμα, αντιδημοκρατικά, «μεταδημοκρατικά» ή νεοδημοκρατικά, εισάγει στα αυτοδιοικητικά πράγματα της πόλης και της χώρας η διοίκηση Ζέρβα. Καλεί τις αστυνομικές δυνάμεις να «περιφρουρήσουν» και να ελέγξουν τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ανέχεται στημένους κλακαδόρους να προπηλακίζουν τους αντίπαλους ομιλητές, διαχειρίζεται κατά το δοκούν τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση που πληρώνουμε όλοι και στο τέλος ζητά και τα ρέστα.

Γιατί όμως οι αντίπαλες παρατάξεις στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον ΟΑΣΘ, όταν έγινε γνωστό πως έξω από την αίθουσα γινόταν “face control” από ένστολους, δεν αποχώρησαν; Γιατί ανέχθηκαν αυτή την αυθαίρετη παρουσία της αστυνομίας; Ποιους κάλεσε τους αστυνομικούς; Υπήρξε παρουσία εισαγγελέα; Δηλαδή πλέον σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου Θεσσαλονίκης, αν το θέμα είναι δύσκολο και προκαλεί αντιπαραθέσεις, θα καλούνται τα ΜΑΤ; Θα γίνονται και προληπτικές προσαγωγές, μπορεί και απέκδυση, κοινώς ξεγύμνωμα;

Μήπως κύριε δήμαρχε να ζητήσετε και τη συνδρομή του Μιχάλη του Χρυσοχοίδη, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τους άγριους προληπτικούς ξυλοδαρμούς και το ξεγύμνωμα διαδηλωτών μίλησε για «φαρισαϊσμό που ξεχείλισε». Ο δήμος Θεσσαλονίκης απάντησε στις αιτιάσεις για τον αυταρχισμό,  τονίζοντας πως «είναι υποκριτικό τη στιγμή που κόμματα, πολιτικό προσωπικό και δημόσια κτήρια φυλάσσονται επαρκώς, να εγείρεται ζήτημα.  Η Ελληνική Αστυνομία δεν ανέλαβε αυτό το καθήκον για πρώτη φορά χθες. Ήταν, είναι και θα είναι παρούσα για να επιτελέσει το αυστηρά καθορισμένο καθήκον της».

Το λένε λοιπόν καθαρά. Η ΕΛΑΣ θα είναι παρούσα, θα ελέγχει και θα επιβάλει την τάξη. Ολίγιστος αποδεικνύεται ο δήμαρχος Ζέρβας που έχει δείξει πια καθαρά, πόσο δέσμιος είναι στην αυταρχική κανονικότητα της νέας δεξιάς διακυβέρνησης. Λίγος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τσαβλής, που αντί να διαφυλάττει το κύρος του Δ.Σ. απλά παίζει το ρόλο του τροχονόμου της «τάξης και ηθικής». Λίγος και ο γ.γ. του δήμου Φωτόπουλος που κρύφτηκε πίσω από τον «παντσετοφάγο» Μωυσίδη και τις φασίζουσες προσεγγίσεις για την έντονη παρουσία των προσφύγων στην γραμμή 54 των Διαβατών, μόνο και μόνο για να κάνει αντιπολίτευση στον δήμο Δέλτα.

Σε λίγο θα πουν πως για το χάλι του ΟΑΣΘ φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και όχι αυτοί που για δεκαετίες έπαιξαν παιχνίδια εξουσίας και κερδοφορίας σε βάρος μίας ολόκληρης πόλης…

Φ.Δ.