Μέχρι τις 2 το μεσημέρι ανοιχτό το Καπάνι

Ανοιχτό θα είναι σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, το Καπάνι έως τις 2 το μεσημέρι, προκειμένου οι καταναλωτές να προμηθευτούν τα νηστίσιμα εδέσματα και τα παραδοσιακά θαλασσινά για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου – ΣΕΠΙΚ, Χρήστος Νικολόπουλος, «ανοίγουμε την αγορά μας την Καθαρά Δευτέρα, γιατί είναι πάρα πολλοί αυτοί που έρχονται τη τελευταία στιγμή για να αγοράσουν τα θαλασσινά. Όσοι αγαπούν και επιλέγουν για το σαρακοστιανό τραπέζι όστρακα και αλιεύματα, έρχονται νωρίς το πρωί της Δευτέρας, γιατί έτσι εξασφαλίζουν ότι όλα όσα θα αγοράσουν είναι ολόφρεσκα. Παραδοσιακά, το πρωί της Καθαράς Δευτέρας οι καταναλωτές είναι περισσότεροι από τις προηγούμενες μέρες».

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, «τις δύο τελευταίες μέρες η κίνηση ήταν στα περσινά επίπεδα. Σημειώθηκε μία μείωση περίπου 4%, σε σύγκριση με πέρυσι στις τιμές των προϊόντων, καθώς οι καταναλωτές ήταν λίγο “σφιγμένοι”. Αν δεν έχεις άνεση, και φθηνό να είναι ένα προϊόν, δυσκολεύεσαι να το αγοράσεις. Αλλά πήγαμε καλά».

«Είναι σημαντικό ότι οι Θεσσαλονικείς προτιμούν την παραδοσιακή αγορά της πόλης, αν και η πρόσβαση είναι δύσκολη λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης. Είμαστε χρόνια εδώ, οι καταναλωτές μάς γνωρίζουν ως επαγγελματίες και μας εμπιστεύονται», κατέληξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ