Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με την Κ. Νοτοπούλου

Δεκάδες γυναίκες αλλά και άνδρες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της υποψήφιας Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Γυναίκες από το χώρο της τέχνης, του πολιτισμού, της ιατρικής , της εκπαίδευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης,  των κινημάτων, γυναίκες εργαζόμενες, φοιτήτριες, μητέρες, σύντροφοι συζήτησαν μαζί με την υποψήφια Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, για την πόλη μας, για τη ζωή μας, για τη γυναίκα του χθες και του σήμερα.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Αγγελική Τριαρίδου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα, η Υφυπουργός Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας και Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου. Η κ.Τεκτονίδου κοινωνιολόγος, η κ.Γουργούρη πρόεδρος του συλλόγους διοικητικών υπαλλήλων του ΟΛΘ, η κ.Λαδά Καθηγήτρια Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ , η κ.Εμμανουηλίδου εικαστικός , η κ.Γούλιαρου δικηγόρος, η κ.Φωτοπούλου δικηγόρος, η κ.Δουρούμη δημοτική υπάλληλος, η κ. Τσαλταμπάση πρόεδρος ΣΕΓΕ, η κ.Τσημά ηθοποιός –αν.Καλλ.Διευθ.ΚΘΒΕ, η κ.Σασοπούλου Χειρουργός, η κ.Δουλγκερίδου ειδ.νοσηλεύτρια ψυχικής υγείας, η κ.Καλφακάκου δημ.σύμβουλος/καθ.Τμήματος πολιτικών μηχανικών ΑΠΘ, η κ. Κουτρουμπάκη καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας, η κ.Περράκη Καθηγήτρια ΠΑΜΑΚ, η κ. Τερζόγλου ψυχολόγος, η κ.Σδράλλη κοινωνική λειτουργός, η κ.Ξηρομερίτη από τη ΜΚΟ Solidarity Now, η κ.Γκοντόλια Αστυνόμος Β’Τμηματάρχης του Τμήματος Αντιμετώπισης Περιστατικών Ρατσιστικής βίας, η κ. Ντουντούδη φοιτήτρια Αρχαιολογίας ,η κ.Κοντελετσίδου κριτικός τέχνης καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης, και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης.

«Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε σήμερα, να ξεκινήσουμε με σκέψη και με λόγο γυναίκας» είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου και έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του φεμινιστικού κινήματος της Θεσσαλονίκης.

«Με ρωτάνε συχνά ποια είσαι. Η Κατερίνα ή η Νοτοπούλου; Οι γυναίκες και οι άντρες φέρουμε την ιδιότητα μας και το ονοματεπώνυμο μας επί 24ωρου βάσεως. Είμαστε εξαιρετικά επιφορτισμένες οι γυναίκες με πολλαπλούς ρόλους τους οποίους καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας.

Οι γυναίκες είμαστε το 52% στην κοινωνία, δηλαδή η πλειοψηφία, δεν είμαστε όμως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτόν τον αγώνα  θα δώσουμε όλες μαζί και θα τα καταφέρουμε. Σήμερα, αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ακούσουμε από όλες εσάς ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες μιας γυναίκας στο δημόσιο χώρο και στην πόλη. Για να φτιάξουμε όλες μαζί τη Θεσσαλονίκη που χρειαζόμαστε για όλους τους ανθρώπους της και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε» επεσήμανε η κα. Νοτοπούλου.

Μετά την εκδήλωση, η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μαζί με υποψήφιες ,υποψήφιους του συνδυασμού και φίλους έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης και με αφορμή την ημέρα της γυναίκας χάρισαν σε γυναίκες βραχιολάκια με τα χρώματα του συνδυασμού.

Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, μουσικοί του δρόμου της αφιέρωσαν τραγούδια και τραγούδησαν μαζί .

Το απόγευμα στο πλαίσιο του Φεστιβαλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, παρακολούθησε με υποψήφιες του συνδυασμού, το ντοκιμαντέρ «Οι Κατίνες μου» που αναφέρεται στο φεμινιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης τη δεκαετία του 80’.