Μεγάλο το ενδιαφέρον και η συμμετοχή στο «iSYRIZA»

Επιτυχημένο και αποδοτικό αποδεικνύεται το εγχείρημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο πάντα της τρίμηνης καμπάνιας του κόμματος για την εγγραφή νέων μελών και την διεύρυνση.

Οι πληροφορίες μας λένε πως πανελλαδικά στον πρώτο μήνα της καμπάνιας, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του “isyriza.gr”, έχουν γίνει πάνω από 15.000 εγγραφές. Στη Θεσσαλονίκη, συνολικά στο νομό, έχουν γίνει πάνω από 1000 ηλεκτρονικές εγγραφές. Οι 700 έχουν γίνει στην πρώτη εκλογική περιφέρεια και οι υπόλοιπες 300 στη Β Θεσσαλονίκης.

Στα «όρια» της καμπάνιας, παράλληλα υλοποιείται και ο προγραμματισμός των ανοιχτών – θεματικών συνελεύσεων των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, κατά τις οποίες, σύμφωνα με το πολιτικό πλαίσιο, οι κεντρικές εισηγήσεις γίνονται από ένα «κεντρικό» στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ένα στέλεχος της Προοδευτικής Συμμαχίας. Πρόκειται για νυν και πρώην βουλευτές, ευρωβουλευτές και κυβερνητικά στελέχη, μέλη της ΚΕ, διατελέσαντες σε θέσεις διοικητικής ευθύνης, συνδικαλιστές και αυτοδιοικητικούς.

Η καμπάνια ολοκληρώνεται στο τέλος Δεκεμβρίου και στη Θεσσαλονίκη θα κορυφωθεί με μία μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση στα μέσα του Δεκεμβρίου με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρος του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, η οποία πιθανά θα γίνει στο Βελλίδειο της ΔΕΘ ή σε κάποιο άλλο, ανάλογων δυνατοτήτων, χώρο.   

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της καμπάνιας στη Α Θεσσαλονίκης. Υπάρχει ενδιαφέρον από όλο το φάσμα της κοινωνίας καθώς είναι μία ανοιχτή κι αμφίδρομη διαδικασία. Οι πολίτες δείχνουν έμπρακτα τη διάθεση τους να συστρατευτούν, να συμμετέχουν και να ισχυροποιήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει ο Μίλτος Οικονόμου, υπεύθυνος οργανωτικού της ΝΕ Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάλογα και ο συντονιστής της ΝΕ Β Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ερμείδης εκτιμά πως η καμπάνια, παρά τις δυσκολίες της περιόδου στην περιοχή της Β εκλογικής περιφέρειας, κυρίως με τις αγροτικές εργασίες, προχωρά αποδοτικά και με θετικά αποτελέσματα. «Πιστεύω ότι από τις αρχές Νοεμβρίου θα πάμε πολύ καλύτερα. Το θετικό πάντως είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον, γίνονται ακόμα και ιδρυτικές συνελεύσεις νέων ΟΜ ενώ ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε, και θα τα καταφέρουμε, στο τέλος να έχουμε οργανώσεις σε όλες τις μεγάλες κοινότητες, σε όλη τη Β Θεσσαλονίκης» τονίζει ο Παναγιώτης Ερμείδης.

Μάλιστα στη Β Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τις ανοιχτές συνελεύσεις σε όλους τους καποδιστριακούς δήμους και κοινότητες της περιοχής, αλλά και την κεντρική εκδήλωση για τον νομό Θεσσαλονίκης, τον Δεκέμβρη, με τον Α. Τσίπρα, σχεδιάζει και τρεις «περιφερειακές» μεγάλες εκδηλώσεις. Αυτές θα γίνουν στα δυτικά, ανατολικά και βόρεια, ώστε να δοθεί η δυνατότητα, λόγω των αποστάσεων, σε όλους τους πολίτες να έρθουν σε άμεση επαφή με την καμπάνια του κόμματος.

Φ.Δ.