Τζαζ ρυθμοί στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Υπαίθρια συναυλία στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, θα δώσει το σχήμα υπό την επωνυμία «Whisper Magic», δηλαδή ο διεθνούς φήμης πιανίστας Τζιοβάνι Μιραμπάσι, ο οποίος εμφανίστηκε πρόσφατα σε συναυλία της Διεθνούς Αμνηστίας στη γαλλική πρωτεύουσα, προερχόμενος από την Ταϊλάνδη, και ο κοσμοπολίτης βιρτουόζος του βιμπράφωνου Χρήστος Ραφαηλίδης, ο οποίος ζει και εργάζεται στην αμερικανική μητρόπολη, ταξιδεύοντας συχνά στην Ευρώπη.

Επί 90 λεπτά της ώρας οι δύο καλλιτέχνες θα προσφέρουν στους θεατές πολυσυλλεκτικές εμπειρίες ρυθμού και μελωδίας, ερμηνεύοντας δημοφιλείς και ανθεκτικές στο χρόνο συνθέσεις των δεκαετιών 1920-1950, που γράφτηκαν για το Μπρόντγουεϊ, το αμερικανικό μουσικό θέατρο και την κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ. Πρόκειται για αγαπημένες δημιουργίες της τζαζ μουσικής, που έχουν ενταχθεί στη Βίβλο Αμερικανικού Τραγουδιού (Great American SongBook) και θεωρούνται κλασικές και διαχρονικές (jazz standards). Παράλληλα, θα παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις, εμποτισμένες με επιρροές από τη groove και latin μουσική, ισορροπώντας μεταξύ λυρισμού και πάθους, γνώσης και  δεξιοτεχνίας.

Έχοντας στο ενεργητικό τους σειρά ατομικών ή συλλογικών εμφανίσεων σε διαφορετικές ηπείρους και πόλεις του κόσμου, από τη Σεούλ, το Χονγκ Κονγκ και το Τόκιο έως τη Ρώμη, τη Γενεύη, τη Βοστώνη και την Ατλάντα, οι δύο μουσικοί άρχισαν να συνεργάζονται τον Ιανουάριο 2015 δίνοντας σειρά συναυλιών στο Παρίσι. Συνήθης τόπος των κοινών εμφανίσεών τους είναι το Sunset/Sunside Jazz Club, το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων συναυλιακών χώρων τζαζ μουσικής στη Γαλλία.

Η συναυλία θα αρχίσει στις 23.00 και θα ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.