Μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας o Σπ. Δανέλλης

Μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας είναι από σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής, Σπύρος Δανέλλης.

Την απόφαση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, πήρε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, που αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια.

Η απόφαση του κ. Βούτση αιφνιδιάζει την Διάσκεψη των Προέδρων που συνεδριάζει αυτή την ώρα προκειμένου να καθορίσει τον τρόπο ανασύνθεσης της επιτροπής Εξωτερικών λόγω της διάλυσης της ΚΟ του Ποταμιού και της αύξησης των ανεξάρτητων βουλευτών.

Παράλληλα, και με δεδομένο ότι η επιτροπή έχει συνολικά 55 μέλη εκ των οποίων τα 27 ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ η προσθήκη Δανέλλη «κατοχυρώνει» την πλειοψηφία για το Μέγαρο Μαξίμου και την Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπενθυμίζεται πως έως τώρα οι τοποθετήσεις ανεξάρτητων βουλευτών στις κοινοβουλευτικές επιτροπές πραγματοποιούνταν μετά από συνεννόηση των μελών της «δεξαμενής» των ανεξάρτητων ή μετά από κλήρωση.

Η ενέργεια του κ. Βούτση, αναφέρει το Πρώτο Θέμα, να παρακάμψει την πάγια τακτική – χωρίς ωστόσο να καταπατήσει τον Κανονισμό – φανερώνει και το άγχος της κυβέρνησης να «συρράψει» νέες πλειοψηφίες ενόψει της συζήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επιπρόσθετα, με δεύτερη απόφαση αντικαθίσταται ο Κώστας Κατσίκης των ΑΝΕΛ και το κόμμα θα εκπροσωπείται στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας απο τον κ. Πάνο Καμμένο.