Μεταφέρθηκε το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου που προσάραξε στην Άνδρο

Στο Κοτρώνι Μαραθώνα μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τα εννέα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου “Cabrera” με σημαία Αντίκουα, που τα ξημερώματα προσάραξε στις βόρειες ακτές της νήσου ‘Ανδρου, παίρνοντας κλίση 45 μοιρών, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πρόκειται για τρεις Πολωνούς, έναν Ουκρανό, έναν Λιθουανό και τέσσερις Φιλιππινέζους. Τα πλοίο που είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία μεταφέρει 3,5 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδήρου ενώ στα αμπάρια του βρίσκονται 20 τόνοι καυσίμων. Έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει εισροή υδάτων στο πλοίο, ενώ στο σημείο του συμβάντος μεταβαίνει πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.

Κλίση 45 μοιρών έχει πάρει το φορτηγό πλοίο “Cabrera” με σημαία Αντίκουα, που τα ξημερώματα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, προσάραξε στις βόρειες ακτές της νήσου ‘Ανδρου. Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου “Sikorsky” που υπερίπταται πάνω από το πλοίο, ξεκίνησε τη διαδικασία απομάκρυνσης των μελών του 9μελούς πληρώματος.

Το “Cabrera” είναι φορτωμένο με 3,5 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδήρου και στα αμπάρια του μεταφέρει 20 τόνους καυσίμων. Είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία. Τα μέλη του πληρώματος είναι τρεις Πολωνοί, ένας Ουκρανός, ένας Λιθουανός και τέσσερις Φιλιππινέζοι. ‘Eως τώρα πάντως, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αν το πλοίο έχει εισροή υδάτων.

*Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ/STR