Μετανιώνει ο Τραμπ μετά τον δημοσκοπικό κατήφορο

Σε μια προσπάθεια να σταματήσει τον δημοσκοπικό του κατήφορο, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε τη λύπη του χθες, στην πρώτη του ομιλία ύστερα από την αναδιοργάνωση της προεκλογικής του εκστρατείας, για προηγούμενες δηλώσεις του οι οποίες “μπορεί να έχουν προκαλέσει προσωπικό πόνο”.

“Μερικές φορές, μέσα στην έξαψη της συζήτησης και μιλώντας για πολλά θέματα, δεν διαλέγεις τις σωστές λέξεις ή λες το λάθος πράγμα”, είπε ο Τραμπ σε συγκέντρωση στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. “Το έχω κάνει, και λυπάμαι, ιδιαίτερα όταν μπορεί να έχει προκαλέσει προσωπικό πόνο. Υπάρχουν πάρα πολλά που διακυβεύονται για να απορροφιόμαστε από τέτοια θέματα”, είπε.

Ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας, που συχνά λόγω του παρορμητισμού και του επιθετικού του ύφους βρίσκεται στο στόχαστρο κριτικής των ΜΜΕ, πολιτικών αντιπάλων αλλά και στελεχών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, εγκατέλειψε τον ελεύθερο τρόπο έκφρασης στις ομιλίες του, και άρχισε να διαβάζει από έτοιμα κείμενα.

Οι υπεύθυνοι της προεκλογικής του εκστρατείας ευελπιστούν πως στο εξής ο Τραμπ θα εμφανίζεται πιο πειθαρχημένος, χωρίς ωστόσο να περιορίσει εντελώς το ιδιαίτερο, αν μη τι άλλο, στιλ του.