Μέτρα ασφαλείας για τα ηλεκτρικά πατίνια στη Θεσσαλονίκη από τη Lime

Και στη Θεσσαλονίκη θα ισχύουν τα μέτρα ασφαλείας που ανακοίνωσε για την Αθήνα, η εταιρεία Lime.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Κυβερνητικών Σχέσεων της Lime για την Eλλάδα, Alessandro Tommasi, «το αίτημα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, υλοποιείται ήδη από την ομάδα μηχανικών μας σύμφωνα με τη δέσμευσή μας στα θέματα ασφάλειας».

«Ο,τι ανακοινώσαμε νωρίτερα σήμερα για την πόλη της Αθήνας, θα εφαρμοστεί σε ολόκληρη τη χώρα», ανέφερε ο κ. Tommasi, προσθέτοντας: «Η Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη Μεσογειακή πόλη που συνεργάστηκε μαζί μας για την λειτουργία των ηλεκτρικών πατινιών και δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε να προχωράμε μαζί της για ένα καινοτόμο σύστημα κινητικότητας στην πόλη».

Συγκεκριμένα, η Lime αποφάσισε να μειώσει την ταχύτητα στα 20 χλμ/ώρα για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Επίσης, θα αποθαρρύνει την οδήγηση των ηλεκτρικών πατινιών της στις πιο επιφορτισμένες με κίνηση λεωφόρους της πόλης χρησιμοποιώντας τεχνολογία GPS και δημιουργώντας εικονικές περιφράξεις (geofence) σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης.

Τέλος, στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης της εταιρείας θα διανεμηθούν δωρεάν κράνη σε στρατηγικά σημεία της πόλης τις επόμενες εβδομάδες ώστε να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να τα χρησιμοποιούν όταν οδηγούν τα ηλεκτρικά πατίνια.