«Μια χαρά» νιώθει η Κλίντον – Φαρμακερό σκίτσο από το New Yorker

Μιλώντας στο CNN η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον αναφέρθηκε στην πρόσφατη αδιαθεσία της και δήλωσε πως νιώθει μια χαρά. Ανυπομονεί μάλιστα, όπως κάθε ασθενής, να επιστρέψει στη δουλειά της.

Η Κλίντον εξήγησε ότι δεν είπε περισσότερα για την πνευμονία, επειδή δεν θεώρησε ότι ήταν κάτι τόσο σοβαρό. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι δεν θα ακολουθήσει τη συμβουλή της γιατρού της να αναπαυθεί για πέντε μέρες και θα μπει και πάλι στην προεκλογική μάχη.

Παρόλα αυτά, στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών υπαρχει μια σύγχυση καθώς πληθαίνουν οι κατηγορίες για απόκρυψη της κατάστασης της υγείας της υποψήφιας προέδρου, ενώ ούτε οι σχετικές δηλώσεις του συζύγου της Μπιλ Κλίντον, που προσπάθησε να αποφορτίσει το κλίμα, βοήθησαν ιδιαίτερα: «η αφυδάτωση και οι παρενέργειές της είναι κάτι συνηθισμένο στη ζωή της Χίλαρι Κλίντον» είπε, φουντώνοντας ξανά τις φήμες και τη συνωμοσιολογία.

Την κατάσταση αυτή φαίνεται να εκμεταλλεύεται ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος της ευχήθηκε περαστικά, ωστόσο ξεκάθαρα θέτει ως ζήτημα την κατάσταση της υγείας της Κλίντον.

14344948_10154016947898869_6965870443367576740_nΤο σκίτσο του New Yorker

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε χθεσινό σκίτσο του περιοδικού New Yorker, το οποίο απεικονίζει τη Χίλαρι, λιπόθυμη και υποβασταζόμενη από δύο άνδρες, με τη φαρμακερή λεζάντα (σε ελεύθερη απόδοση) «Της είπαν να μοιάζει περισσότερο στον Μπέρνι (σ.σ. Σάντερς), όχι στο “Τρελό Σαββατοκύριακο στου Μπέρνι”», μια αναφορά στην ομώνυμη κωμωδία όπου οι δύο πρωταγωνιστές περιφέρονται υποβαστάζοντας ένα… πτώμα, τον Μπέρνι, προσποιούμενοι ότι είναι ζωντανός και προσπαθώντας να αποκρύψουν το θάνατό του!