«Μια διαδικασία που μας γυρίζει σε εποχές και έπρεπε να έχει φύγει ανεπιστρεπτί…»

Διαμαρτύρονται οι νεοφώτιστοι σύμβουλοι της παράταξης «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής», για την παρουσία του κλήρου στη διαδικασία ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς όμως ζούμε σε μία «ευρασιαστική» χώρα στην οποία τα φεουδαρχικά δικαιώματα δεν έχουν ακόμα καταργηθεί. Ο κλήρος όχι μόνο σιτίζεται από τους Έλληνες φορολογούμενους, ακόμα και από τους άπιστους κι άθεους, αλλά διαθέτει και πλείστα ακόμα προνόμια, όπως το αφορολόγητο των συναλλαγών, αλλά και τη παρουσία του ως «ανωτέρα δύναμη» στις επίσημες διαδικασίες ανάληψης καθηκόντων των πολιτικών αρχών.

Κανονικά όσοι «ορκίζονται» με πολιτικό όρκο, θα έπρεπε να απέχουν από τις θρησκευτικές ιεροτελεστίες και να ζητούν ξέχωρες διαδικασίες μακριά από τελετουργίες υπερφυσικού περιεχομένου. Προφανώς όμως δεν έχουν ούτε τη πολιτική τόλμη ούτε το θάρρος να υπερασπιστούν τα πολιτικά τους πιστεύω, κυρίως για λόγους προσχηματικούς και για να μη τα «χαλάσουν» με το πλήθος των πιστών.

Διαβάζουμε λοιπόν από την  ανακοίνωση της παράταξης «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής»: Ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο, στο πλαίσιο της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, καθώς και των νέων Κοινοτικών Συμβουλίων, τη Δευτέρα 26/8 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ο δημοτικός σύμβουλος του ενωτικού ψηφοδελτίου «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής», Αντώνης Γαζάκης, καθώς και οι κοινοτικές σύμβουλοι Τάνια Μανδραβέλη (Α΄ Κοινότητα), Ανδρονίκη Αγραφιώτη (Γ΄ Κοινότητα) και Μαρία Δουνιά (Ε΄ Κοινότητα).

Στο περιθώριο της ορκωμοσίας ο Αντώνης Γαζάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με μια διαδικασία που μας γυρίζει σε εποχές που έπρεπε να έχουν φύγει ανεπιστρεπτί, με ισχυρότατη την αχρείαστη συμμετοχή του κλήρου στην ορκωμοσία, όταν δεν προβλέπεται καν από τον σχετικό νόμο, ορκίστηκαν σήμερα οι νέες δημοτικές αρχές. Από τη δική μας μεριά ευχόμαστε καλή αρχή και δηλώνουμε έτοιμοι και έτοιμες να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα όλων των κατοίκων της πόλης, ανεξαρτήτως της εθνικής τους συνείδησης, ασκώντας δημιουργική αριστερή αντιπολίτευση, που δεν θα μένει στην καταγγελία, αλλά θα περιλαμβάνει προτάσεις για μια καλύτερη πόλη για όλες και όλους, τις οποίες θα καταθέτουμε τόσο στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και στα κοινοτικά συμβούλια του δήμου».

Φ.Δ.