Με μια εγκατάσταση για την εμπορία ανθρώπων η Α21 δίνει το “παρών” στο ΦΚΘ

Με μια εγκατάσταση στον χώρο του λιμανιού, όπου θα παρουσιάζει με δημιουργικό τρόπο την εμπορία ανθρώπων για εργασιακή εκμετάλλευση, έχοντας ως στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού, η μη κυβερνητική οργάνωση Α21 δίνει το “παρών” και φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Από τις 2 μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου, η εγκατάσταση που, όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες της οργάνωσης, “θα παραπέμπει με ευφάνταστο τρόπο στην πολύ γνωστή υπόθεση εμπορίας ανθρώπων με τις φυτείες φράουλας στη Μανωλάδα Ηλείας”, θα είναι μπροστά από την αποθήκη Δ προκειμένου να περάσει στο κοινό το μήνυμα ότι η εμπορία ανθρώπων συμβαίνει και στην Ελλάδα σήμερα. Στόχος είναι, επίσης, η πληροφόρηση του κόσμου για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να δραστηριοποιηθεί ενάντια σ’ αυτό το φαινόμενο αλλά και να ενημερωθεί ευρύτερα για τη δράση της Α21.

Επίσης, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, προωθείται και η Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109, στην οποία μπορεί να καλέσει κανείς για να καταγγείλει κάποιο ύποπτο περιστατικό. Πρόκειται για μία γραμμή που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2012 και έχει δεχθεί περισσότερες από 2.000 κλήσεις, οδηγώντας στη διάσωση περισσοτέρων από 100 θυμάτων.

Πέρυσι, χάρη στη συνεργασία της με το Φεστιβάλ, η Α21 κατάφερε να ενημερώσει περίπου 10.000 ανθρώπους και φέτος ελπίζει να υπερβεί τον αριθμό αυτό γι’ αυτό και προσκαλεί όσους επισκέπτονται τους χώρους του λιμανιού και το Φεστιβάλ “να περάσουν από την εγκατάσταση, να ενημερωθούν, να φωτογραφηθούν μπροστά σε αυτή και να διαδώσουν το μήνυμα πως η εμπορία ανθρώπων συμβαίνει γύρω μας και πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό!”.

Η Α21 έχει γραφεία σε 11 διαφορετικές χώρες και εργάζεται για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

*Φωτογραφία: A21