Με μια επιστολή αρνήθηκε να προσέλθει στην Εξεταστική ο Θ. Αναστασιάδης

Με μια επιστολή, την οποία μάλιστα δεν είχε γράψει ο ίδιος, αρνήθηκε να προσέλθει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο διευθύνων σύμβουλος του Πρώτου Θέματος, Θέμος Αναστασιάδης, σε μια επίδειξη απόλυτης περιφρόνησης προς την Επιτροπή και το έργο της.

Ο γενικός διευθυντής του «Πρώτου Θέματος», Χαράλαμπος Κούτρας, απάντησε με επιστολή ότι ο Θέμος Αναστασιάδης δεν θα προσέλθει αύριο στην Επιτροπή. Αν και έχει προσκληθεί από την Εξεταστική από το τέλος Ιουλίου, όπως τόνισε ο πρόεδρος Σ. Φάμελλος, δηλώνει -μέσω της επιστολής- ότι βρίσκεται στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους και δεν αναφέρει πότε θα επιστρέψει, ώστε να οριστεί ημερομηνία εξέτασής του. Ο κ. Κούτρας με την επιστολή δηλώνει ότι έχει εξουσιοδοτηθεί από τον Θ. Αναστασιάδη να εμφανιστεί ο ίδιος στην Επιτροπή.

Τα κόμματα πάντως στις τοποθετήσεις τους υποστήριξαν ότι πρέπει να προσέλθει και να εξεταστεί από την επιτροπή αυτοπροσώπως. Η Αννέτα Καββαδία, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε προσβλητικό τον τρόπο -γραπτώς και μάλιστα μέσω εκπροσώπου- με τον οποίο απευθύνεται στην Επιτροπή ο κ. Αναστασιάδης και τόνισε ότι υποδηλώνει απαξίωση προς τη Βουλή και το έργο της Επιτροπής. Τόνισε επίσης ότι δεν πείθει κανέναν ότι δεν μπορεί να βρει εναλλακτική ημερομηνία για να παραστεί αυτοπροσώπως.