Μια φωτογραφία, άπειρες λέξεις

Αυτό δεν ξανάγινε! Ενας ηγέτης που εδώ και καιρό θεωρείται κορυφαίος στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά καθυβρίζεται από τα ρετάλια του ελληνικού παλιού συστήματος, τόλμησε να μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση ανάμεσα στον κόσμο, πάνω σε ένα στρογγυλό πατάρι ύψους λίγων εκατοστών.

Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Μολονότι ο κ. Μητσοτάκης τον απείλησε ότι δεν θα μπορεί να περπατάει ανάμεσα στον κόσμο, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, δίνοντας το σήμα σε κάθε λογής τραμπούκους και ψυχοπαθείς που δηλώνονται από τους μιντιάρχες σαν πατριώτες, ο Τσίπρας περπάτησε σε όλη την Ελλάδα, τον αγκάλιασαν νέοι και γέροι, άνθρωποι πεταμένοι στα σκουπίδια από το σουσούδικο σύστημα, μίλησε και αγκάλιασε όλους τους στοιχειωδώς νοήμονες που τον υποδέχονταν με χαρά.

Η συγκέντρωση της Αθήνα θα μείνει. Όχι με τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η μαρινακειάδα φυλλάδα με τον ήλιο να λάμπει, αλλά με τις εικόνες που όλοι είδαμε το βράδυ με ένα ποτάμι κόσμου στη Λεωφόρο Αμαλίας, στο πάνω Σύνταγμα. Τα σχόλια της Ομάδας Αλήθειας του δεξιού παρακράτους έδειξαν τον πανικό τους: «Δεν ήρθαν ακόμη οι Ρομά» ο ένας ρατσιστής, «είχαν γάμο στο Ζεφύρι οι γύφτοι» ο άλλος φασίστας.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη, ο εν αναμονή απλός βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης, έστησε την εξέδρα του στο Λιμάνι με φόντο τον Λευκό Πύργο, καλύπτοντας λιγότερο από το μισό της έκτασης που κάλυψαν οι οπαδοί της κυβέρνησης πριν από δυο μέρες. Μπροστά μπροστά ο ένας από τους υποψήφιους δημάρχους της ακροδεξιάς που τον ενοχλούν οι άνεργοι όταν ταξιδεύουν δωρεάν με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και διάφοροι που στριμώχνονταν μπας και τους πιάσει ο φακός, όπως ο περιφερειάρχης που αυτοανακηρύχτηκε σε Γουαϊδό και ανέλαβε την εξωτερική πολιτική της χώρας. Ευτυχώς η κυβέρνηση άνοιξε πάλι τα αρμόδια για την περίπτωση του ιδρύματα.

Ολοι ξέρουμε πόσο δύσκολες είναι αυτές οι εκλογές. Τόνοι λάσπης από τους πάσης φύσεως εξωνημένους γραφιάδες, εκατομμύρια για εξαγορά συνειδήσεων και άσκηση πολιτικού μπούλινγκ, μεταφερόμενοι τραμπούκοι ντυμένοι μεγαλέξαντροι έναντι τιμήματος σε ξένο νόμισμα, «διανοούμενοι» που από «μενουμευρώπη» εγκαλούν σήμερα την ευρωπαϊκή ηγεσία γιατί αποδέχεται έναν κατσαπλιά, τον Τσίπρα!

Ο,τι και να κάνουν οι ακροδεξιοί που το παίζουν δημοκράτες, η Ιστορία δεν γυρίζει πίσω. Κι αν το κάνει για λίγο (το είδαμε στην Ευρώπη) οι εν υπνώσει δημοκράτες ξαναβγαίνουν από τα σπίτια τους και δίνουν την απάντηση (Ολανδία, Ιρλανδία και όλος ο Νότος).

Κι εδώ πρέπει να δούμε μια νέα κοπέλα, την Κατερίνα Νοτοπούλου, που θα αλλάξει τη μιζέρια στον Δήμο και τον Χρήστο Γιαννούλη που θα κάνει την Περιφέρεια κάτι υπαρκτό κι όχι αόρατο για τους πολίτες.

Οσοι ζήσαμε το μετεμφυλιακό κράτος, αυτό που το μητσοτακέικο σε όλες τις εκδοχές του θέλει να ξεχάσουμε, δεν γίνεται να σβήσουμε από τη συλλογική μνήμη τον Νικηφορίδη, τον Στέφανο Βελδεμίρη, τον Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Γιώργη Τσαρουχά, τον Γιάννη Χαλκίδη… Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος είπε μια μεγάλη αλήθεια, για μέτωπο απέναντι στους φασίστες, αλλά οι αφιονισμένοι γυρολόγοι σύμβουλοι της φαμίλιας προτιμούν να φύγει ο Τσίπρας κι ας έρθουν τα εγγόνια του Αδόλφου.

Ας θυμηθούμε αύριο τα εγκλήματα της Δεξιάς και των λαχανί συνεργών της κι ας κρατήσουμε αυτήν τη φωτογραφία του ηγέτη Αλέξη Τσίπρα. Θα τον βλέπουν πολλά χρόνια μπροστά τους στους εφιάλτες τους. Οι Εφιάλτες…