Μια Monopoly για τη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη αποκτά τη δική της Monopoly, που θα κάνει μάλιστα την παγκόσμια πρεμιέρα της στην 81η ΔΕΘ στις 14 Σεπτεμβρίου. Το θρυλικό επιτραπέζιο παιχνίδι αγοραπωλησίας ιδιοκτησιών προσαρμόζεται στα δεδομένα της πόλης. Μνημεία, ξενοδοχεία, γνωστά κτίρια, αθλητικά κέντρα και φυσικά το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό της Κέντρο αποκτούν τη θέση τους στη Monopoly της Θεσσαλονίκης.

Οι τοπικές εκδοχές της Monopoly δημιουργούνται εδώ και 16 χρόνια και μέχρι στιγμής το παιχνίδι έχει πάρει τα δικαιώματα σε 103 χώρες.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενήσουμε μια τέτοια εκδήλωση. Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, θα έχει στο εξής ένα εξαιρετικό σουβενίρ, για το οποίο οι Θεσσαλονικείς θα είναι υπερήφανοι. Και τι καλύτερο από το να μοιραστούμε το νέο, με τους πάνω από 200.000 επισκέπτες που περιμένουμε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της 81ης ΔΕΘ» σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Από την πλευρά του ο Lazar Vukovic, διευθυντής ανάπτυξης της Monopoly στη Winning Moves, της εταιρίας που δημιούργησε την εκδοχή του παιχνιδιού για τη Θεσσαλονίκη, αναφέρει: «Από τη στιγμή της αρχικής μας ανακοίνωσης τον Μάιο ότι θα δημιουργούσαμε Monopoly για τη Θεσσαλονίκη, η διεθνής συμμετοχή σε αυτό το πρότζεκτ αποδείχθηκε απίστευτη.Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που φτιάξαμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι το οποίο είναι τοπικό αλλά και διεθνές την ίδια στιγμή. Το να δώσουμε σε αυτό το προϊόν ζωή, στη Θεσσαλονίκη, ήταν μια εξαιρετική εμπειρία».