«Μια ζωή την έχουμε» στη Μονή Λαζαριστών

Ο ελληνικός κινηματογράφος ζωντανεύει στη Μικρή Θεατρική Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών από τη θεατρική ομάδα TheatrAction Εταιρεία Θεάτρου με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μια ζωή την έχουμε», την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.

«Για περάστε, για περάστε μια βόλτα από το κουτούκι του Κυρ-Μελέτη, που μάταια προσπαθεί να τα φέρει βόλτα με την γκρινιάρα κομπανία μουσικών του, με τον βοηθό του, τον Ζήκο, που μόνο προβλήματα του προκαλεί και με την Μαρίκα που αντί να τηγανίζει κεφτέδες, χορεύει μάμπο μπραζιλέρο. Πελάτες του, οι Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες, ο “χαλβάς” ο Ευτύχης από την Πόλη, οι εργάτες της ΥΦΑΣΜΑΤΕΞ, η Ρένα που ψάχνει το χαμένο λαχείο και άλλοι τρελοί!

Και σαν να μην του έφταναν αυτά έχει ν’ αντιμετωπίσει και τις αδερφές του, την μικρή Μαρίνα, που ξέρει πώς θα είναι ο άντρας που θα παντρευτεί, αλλά δεν τον βρίσκει, και την άλλη, τη μεγάλη, που τον βρήκε τον… Θανασάκη, τον πολιτευόμενο, και ετοιμάζεται να τον παντρευτεί. Στον ίδιο προσπαθούν, φίλοι και συγγενείς, να του φορτώσουν για νύφη την Ωραία των Αθηνών μα εκείνος… ονειρεύεται την Πριγκιπέσσα του που του έχει κλέψει την καρδιά… Και με τούτα και με τ? άλλα τα χρέη του Κυρ-Μελέτη φτάσανε στο ένα εκατομμύριο εκατόν μια χιλιάδες εκατόν μια και δέκα»!

Σκηνές απείρου γέλιου, βασισμένες στις ελληνικές ταινίες που μεγάλωσαν γενιές και γενιές και που δεν απέχουν και πολύ από όλα όσα ζούμε! Άφθονο κέφι, συγκίνηση, μουσική και χορό σε μια μουσικοθεατρική παράσταση back to back στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα! Γιατί το χιούμορ είναι το όπλο των άοπλων και τότε και σήμερα και… γιατί μια ζωή την έχουμε!

Συντελεστές:
Σύνθεση – Διασκευή κειμένων – Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαρόγλου
Χορογραφίες: Εύα Ποσπορέλη
Φώτα: Ανέστης Ατακτίδης
Ήχος: Αντώνης Αργυρίου
Ερμηνεύουν, παίζουν, τραγουδούν οι : Φαίδων Γραμματικόπουλος, Σίσσυ Δαμδούμη, Βαγγέλης-Ραφαήλ Καλλίτσογλου, Κωνσταντίνος Κάτσος, Αγγελική Κωστάκη, Εύα Ποσπορέλη, Δέσποινα Σαρόγλου, και Γιάννης Τσακμάκης
Οργάνωση Παραγωγής: Μάρι Χεκιμιάν

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, μέρος δεύτερο!
Μικρή Θεατρική Σκηνή
Παρσκευή 15 Σεπτεμβρίου | 21:00
Μονή Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη
Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου
Ώρα Έναρξης: 21:00

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (ανέργων, φοιτητικό, ΑμεΑ)