Μιχαλάκη είσαι τρέλα…

Ήταν από τους πρώτους στο παλιό ΠΑΣΟΚ που μίλησαν για τη μεσαία τάξη, που ξέχασαν τους μη προνομιούχους και έκαναν τη μετάβαση προς την κεντροδεξιά. Ήταν αυτός που στα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ, «άκουγε» στο σύνθημα, «Μιχαλάκη είσαι τρέλα με την πράσινη φανέλα».

Τον είχαν πάρει στο “ψιλό” από τότε κάτι «σύντροφοι» του ΠΑΣΟΚ, «κολλημένοι» στα σοσιαλιστικά του Ανδρέα, αυτά που προκαλούσαν εμετική διάθεση στον…  «είσαι τρέλα με την πράσινη φανέλα». Η φανέλα εξάλλου δεν τον ενδιέφερε ποτέ. Μόνο τα κουστούμια, διότι του έδιναν “ύψος και ύφος”.

Τώρα που ξαναφοράει το υπουργικό κουστούμι, έχει «ψηλώσει» ακόμα περισσότερο, διότι ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης έχει γεννηθεί για υπουργός, έτσι νιώθει. Έτσι νιώθουν άλλωστε πολλοί στα κόμματα εξουσίας. Πως δηλαδή οι καρέκλες της εξουσίας φτιάχτηκαν μόνο γι αυτούς, τους ανήκουν. Καβαλημένα καλάμια και βάλε. Μόνο που την πληρώνει, τη τζάμπα μαγκιά και το τίποτα της αλαζονείας τους, η χώρα.

Ανέλαβε λοιπόν ο Χρυσοχοίδης, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, να «πατάξει» το προσφυγικό και ψέγει τους προηγούμενους γιατί με αφορμή την τραγωδία στη Μόρια, άκουσον άκουσον, τολμούν και ασκούν κριτική και λένε με θρασύτητα ότι το υπουργείο ΠΡΟΠΟ και η κυβέρνηση δεν έχουν σχέδιο για το προσφυγικό.  «Έχουμε σχέδιο και του χρόνου θα προτείνουμε διαβούλευση πριν το υποβάλλουμε» τονίζει ο Μιχάλης και παραδέχεται πως του χρόνου θα προτείνουν και διαβούλευση. Άντε και του χρόνου, που λένε…

Νάχαμε να λέγαμε δηλαδή, αερολογίες και φληναφήματα. Ο Μιχαλάκης της πράσινης κάποτε φανέλας, και τώρα της γαλάζιας, σαφώς και δεν ξέρει τι του γίνεται με το προσφυγικό. Γι αυτό το σχέδιο πάει για του χρόνου.

Επ’ αυτού μάλιστα υπάρχει και σχόλιο κόμματος της αντιπολίτευσης σχετικά με το περίφημο σχέδιο της ΝΔ για το προσφυγικό. Και να τι αναφέρει: «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξαγγέλλει μέτρα στα όρια της ευρωπαϊκής νομιμότητας. Αντίθετα, δεν τολμά να πει ούτε μια λέξη για την υποχρέωση της ΕΕ να αναλάβει μέρος της ευθύνης για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Δειλιάζουν να αρθρώσουν τις λέξεις Δουβλίνο και μετεγκατάσταση. Περιμέναμε μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών και ανακοίνωσαν προχειρογραμμένα αποσπάσματα αιτιολογικής έκθεσης νομοσχεδίου. Προφανής στόχος είναι να “αλλάξει το θέμα” τροφοδοτώντας τη δημόσια συζήτηση με βολικές, για το συντηρητικό ακροατήριο, γενικόλογες και πρόχειρες προτάσεις. Για να κρυφτεί αυτό που έγινε χτες στη Μόρια. Σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και των προσφύγων».

Ποιο είναι το κόμμα που ξεμπροστιάζει το Μιχαλάκη για τα προχειρογραμμένα αποσπάσματα; Όχι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ. Το πρώην κόμμα του, που σπεύδει να τονίσει πως η κυβέρνηση, προφανώς και το αρμόδιο υπουργείο, τροφοδοτεί τη δημόσια συζήτηση, «με βολικές, για το συντηρητικό ακροατήριο, γενικόλογες και πρόχειρες προτάσεις».

Κοινώς με αερολογίες και ψέματα. Μα γιατί το λέτε αυτό ρε παιδιά; Ο Μιχαλάκης πάντα ήξερε τι ήθελε… από κουστούμια. Είπαμε οι φανέλες είναι για τους κολλημένους…

Φ.Δ.