Μηχανογραφικά: Θέλουν να γίνουν φωτογράφοι

Το τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθηνών συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, το εν λόγω τμήμα συμπεριέλαβαν στο μηχανογραφικό τους –ανεξαρτήτου σειράς- 15.840 υποψήφιοι. Ακολουθούν το τμήμα Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (11.475), το Τεχνολόγων Γεωπόνων Θεσσαλονίκης (10.459), το Ήχου και Εικόνας Κέρκυρας (10.015) και το Τεχνολόγων Γεωπόνων Λάρισας (9.894).

Φυσικά, οι πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων παραμένουν σταθερές, αφού για μια ακόμη χρονιά οι 18χρονοι επέλεξαν αρχικά την Ιατρική και τη Νομική Αθήνας. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν τα τμήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, η Ιατρική Θεσσαλονίκης, το τμήμα ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, το τμήμα Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής Αθηνών, Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης και τέλος η Νομική Θεσσαλονίκης.

Στους παρακάτω πίνακες παρουσιάζονται οι σχολές με τις περισσότερες πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων, καθώς και αυτές που είχαν τις περισσότερες συνολικά:

protimiseis protimhseis2