«Το μιντιακό σύστημα και η ΝΔ δημιουργεί κλίμα για να προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ»

Για «απεγνωσμένη επικοινωνιακή επίθεση που έχει ξεδιπλωθεί από τη ΝΔ και ορισμένα ΜΜΕ που αναφέρονται «στην υποτιθέμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, σε ότι αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες» κάνει λόγο το Μέργαρο Μαξίμου.

«Στην πραγματικότητα, πίσω από τα «οργισμένα» δελτία τύπου, τις τηλεοπτικές κραυγές και τα πρόθυμα πρωτοσέλιδα που κόπτονται για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, κρύβεται η προσπάθεια της ΝΔ και του μιντιακού κατεστημένου να δημιουργήσουν κλίμα, που θα προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Η προειδοποίηση είναι προφανής: Αν οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αρεστές, είναι ήδη στημένο το κατηγορητήριο ότι «το ΣτΕ λειτουργεί κατευθυνόμενο από κυβερνητικές εντολές». Είναι λοιπόν η Νέα Δημοκρατία και το μιντιακό κατεστημένο, που προσπαθούν να χειραγωγήσουν και να παρέμβουν. Όχι η κυβέρνηση!» αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη. Οπως τονίζεται ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, έκανε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση λέγοντας ότι «η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η κυβέρνηση θα την σεβαστεί απολύτως» και ζητείται από τη ΝΔ να δηλώσει «το ίδιο ακριβώς, για να είμαστε όλοι συνεννοημένοι».

Μάλιστα στελέχη της κυβέρνησης υπενθυμίζουν δηλώσεις στελεχών της ΝΔ που συνιστούν παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης:

«Σε κάθε περίπτωση ο νόμος αυτός, όπως εκτιμούμε, θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γιατί αυτό θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα». («Πηγή» της Νέας Δημοκρατίας, ΑΠΕ 8/9/2016)

«Θα περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η απόφαση θα έρθει και θα επιβεβαιώσει, κατά την άποψή μας το παράνομο της όλης κατάστασης που υπάρχει σήμερα.» Ντόρα Μπακογιάννη Real FM 5/9/2016

«Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι, κύριε Παπαχελά, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει ο συνταγματικός νόμος» Κυριάκος Μητσοτάκης Σκάι 13/9/2016