Μήνυση του CNN στον Τραμπ

Μήνυση εναντίον της κυβέρνησης Τραμπ κατέθεσε σήμερα το CNN για την ανάκληση της δημοσιογραφικής διαπίστευσης του Τζιμ Ακόστα, ανταποκριτή στον Λευκό Οίκο, οι ερωτήσεις και τα ρεπορτάζ του οποίου ήταν συχνός στόχος επικρίσεων εκ μέρους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Ζητήσαμε από το δικαστήριο να δώσει αμέσως εντολή να επιστραφεί το πάσο του Τζιμ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το CNN.

«Ενώ η μήνυση είναι συγκεκριμένα του CNN και του Ακόστα, αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα. Αν δεν αμφισβητηθούν, οι ενέργειες του Λευκού Οίκου θα έχουν επικίνδυνες συνέπειες για οποιονδήποτε δημοσιογράφο καλύπτει τους αιρετούς αξιωματούχους μας», προσθέτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

H μήνυση στρέφεται κατά του Τραμπ, του επικεφαλής του προσωπικού Τζον Κέλι, της εκπροσώπου Τύπου Σάρα Σάντερς, του αναπληρωτή επικεφαλής του προσωπικού για τις επικοινωνίες Μπιλ Σάιν, του διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών Τζόσεφ Κλάνσι, και του αξιωματικού της μυστικής υπηρεσίας που αφαίρεσε την διαπίστευση του Ακόστα.

Υπενθυμίζεται πως ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει την ανάκληση – μέχρι νεωτέρας – της διαπίστευσης του δημοσιογράφου του CNN, λίγες ώρες αφού ο Ακόστα είχε έναν τεταμένο διάλογο με τον Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ρεπουμπλικάνος, μία ημέρα μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

Ένωση Ανταποκριτών Λευκού Οίκου: Απαράδεκτη απόφαση

Η Ένωση Ανταποκριτών Λευκού Οίκου (White House Correspondents’ Association, WHCA) είχε εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την αναστολή της ισχύος της διαπίστευσης του δημοσιογράφου και «λανθασμένη» την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να «τιμωρήσει» τον Ακόστα επειδή επέμενε να θέτει πιεστικά ερωτήσεις.

«Προτρέπουμε τον Λευκό Οίκο να ακυρώσει αμέσως αυτή την αδύναμη και λαθεμένη ενέργεια» ανέφερε η Ένωση σε σχετική ανακοίνωσή της προσθέτοντας: «Ενθαρρύνουμε οποιονδήποτε αμφιβάλλει πως αυτή η αντίδραση (της αμερικανικής προεδρίας) ήταν δυσανάλογη με το υποτιθέμενο παράπτωμα να παρακολουθήσει το βίντεο από τα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα».