Μητέρα και πατριός κακοποιούσαν δύο ανήλικα παιδιά

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Κρήτης μετά την υπόθεση κοποίησης ενός ανήλικου κοριτσιού και του αδελφού.

Η υπόθεση, σύμφωνα με το neakriti.gr, λαμβάνει ακόμη πιο τραγικές διαστάσεις με το δεδομένο ότι και ο 13χρονος αδερφός της φαίνεται να περνούσε «βασανιστικές ώρες» πέφτοντας και εκείνος θύμα» σωματικής βίας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή και αφού το κορίτσι, μαθήτρια της Γ’ γυμνασίου, πήγε στο σχολείο με εμφανή σημάδια κακοποίησης, ψυχικής και σωματικής, και φορώντας κουκούλα, για να κρύψει το κεφάλι της, αφού, όπως είπε λίγο αργότερα στην καθηγήτριά της, η μητέρα και ο πατριός της την είχαν κουρέψει παρά τη θέλησή της

Μάλιστα, εκτός από την κακοποίηση που φέρεται να βίωσε η 15χρονη, είχε υποστεί και εγκλεισμό μέσα στο ίδιο το σπίτι της οικογένειάς της!

Όπως αποκάλυψε στην καθηγήτριά της αλλά και στους αστυνομικούς, η μητέρα και ο πατριός της τη χτύπησαν, την κούρεψαν και την κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο, απ’ όπου έσπασε την πόρτα και κατάφερε να φτάσει μέχρι το σχολείο της, λύνοντας αυτή τη φορά τη σιωπή της.Όπως είπε στην εφημερίδα  “Νέα Κρήτη” ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Στέλιος Ζερβάκης, «το σχολείο λειτούργησε σαν καταφύγιο και σαν λύτρωση για τη μαθήτρια, που βίωνε όπως φαίνεται έναν εφιάλτη».

Ο κ. Ζερβάκης ενημερώθηκε την περασμένη Παρασκευή από τη διεύθυνση του σχολείου, στο οποίο φοιτά η 15χρονη, ότι την ημέρα εκείνη πήγε στο γυμνάσιο με κουκούλα και με εμφανή ίχνη κακοποίησης. Έφερε μώλωπες και τα μάτια της ήταν κλαμένα.

Καθηγήτρια, η οποία διδάσκει στο τμήμα του άτυχου κοριτσιού για τρία συναπτά σχολικά έτη, αντιλήφθηκε ότι η μαθήτριά της αντιμετωπίζει πρόβλημα ενδοοικογενειακής βίας. Προσεγγίζοντάς την, η 15χρονη άνοιξε την καρδιά της και μίλησε για όσες δραματικές στιγμές είχε περάσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αλλά και όσα φέρεται να βίωνε συστηματικά πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού που διέμενε μαζί με τον μικρότερο αδελφό, τη μητέρα και τον πατριό της.

Το σχολείο κινητοποιήθηκε άμεσα ενημερώνοντας τις αστυνομικές Αρχές και τον εισαγγελέα. Το παιδί οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων, ενώ αναζητήθηκε και εντοπίστηκε στην Αθήνα ο βιολογικός πατέρας του κοριτσιού, που, σύμφωνα με τον κ. Ζερβάκη, έφτασε εσπευσμένα στην Κρήτη και ανέλαβε την επιμέλεια των ανήλικων παιδιών του. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε το “Χαμόγελο του Παιδιού” και άλλες υποστηρικτικές οργανώσεις, και ήδη άρχισε η προσπάθεια ψυχολογικής στήριξης του κοριτσιού, που, εκτός από τα εξωτερικά τραύματα, φέρει βαθιές πληγές στην ψυχή του.

Όπως είπε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στέλιος Ζερβάκης, «μέλημά μας είναι το παιδί να βρει την ισορροπία του, να ζήσει σε ένα περιβάλλον θαλπωρής και αγάπης, για να επουλωθούν τα ψυχολογικά τραύματα της κακοποίησης και να μπορέσει να συνεχίσει τη φοίτησή του στο λύκειο πια, μιας και αποφοιτά από το γυμνάσιο».

Όπως έγινε γνωστό τόσο η μητέρα όσο και ο πατριός συνελήφθησαν και πλέον είναι αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη ενώ ερευνάται  σε ποιο βαθμό εμπλέκεται στην κακοποίηση της 15χρονης η ίδια της η μητέρα.