Μητσοτάκης: θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μη κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών

Δεν αποκλείει πρόταση μομφής, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα το απόγευμα, προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη στελεχών της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και θέματα σχετικά με τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Τον κ. Μητσοτάκη, που συνοδευόταν από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ Λευτέρη Αυγενάκη και την Εκπρόσωπο Τύπου και ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, υποδέχτηκαν στο χώρο της σύσκεψης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος ο πρόεδρος της Δ.Ε. νομού Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε πως το κόμμα του θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και πρόσθεσε πως είναι αδιανόητο να γίνει η συζήτηση στη Βουλή, χωρίς να έχει κατατεθεί το οριστικό και αναθεωρημένο κείμενο του Σκοπιανού Συντάγματος. Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ενώ στην ομιλία του δεν απέκλεισε εκλογές τον Μάιο. Συγκεκριμένα σημείωσε πως «η συζήτηση που θα ξεκινήσει αύριο στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την εξέλιξη του εθνικού θέματος. Και όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους -και υπόλογοι, βέβαια, στην Ιστορία- για τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρουν. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Διότι για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί επίσημα “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” ταυτότητα στους γείτονες, εγκαταλείποντας, με αυτόν τον τρόπο, μια πολιτική δεκαετιών, για λόγους τους οποίους μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει. Η Ν.Δ. θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή συντεταγμένα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Θα εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες γιατί η συμφωνία αυτή είναι μια κακή συμφωνία. Και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Στήριξη στον Ν. Ταχιάο

Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις δημοτικές εκλογές και εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για το δήμο Θεσσαλονίκης. «Ο Νίκος Ταχιάος είναι ένας άνθρωπος με σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία, ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπά την πόλη του. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδεδειγμένο αυτοδιοικητικό έργο. Ένας άνθρωπος, όμως, ο οποίος έχει δώσει και το δικό του διακριτό πολιτικό στίγμα. Και στη συνάντηση την οποία θα έχω με κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης θα ζητήσω από όλες και από όλους να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για να είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης» τόνισε και ανέφερε πως «είναι ξεκάθαρο ότι η ΝΔ αποδίδει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση σαφέστατα πολιτικά χαρακτηριστικά».