‘‘Μόνο Μπετόβεν…’’ από την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης με τίτλο ‘‘Μόνο Beethoven…’’, σήμερα Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, στις 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Από την παιδική του ηλικία μάθαινε βιολί, πιάνο και εκκλησιαστικό όργανο. Από 12 ετών συνέθετε. Διέθετε ‘’απόλυτο αυτί’’, αλλά άρχισε να χάνει την ακοή του από τα 26 του. Υπογράφει την κλασική εποχή, αλλά και το πέρασμα στον ρομαντισμό. Είναι ο συγκλονιστικός συνθέτης όλων των εποχών, o Ludwig van Beethoven.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης υπό την μουσική διεύθυνση του Χάρη Ηλιάδη θα εκτελέσει δύο έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, την Εισαγωγή ‘’Κοριολανός’’ και την Συμφωνία αρ. 7, ενώ θα έχει την χαρά να συνοδεύσει τον διακεκριμένο έλληνα πιανίστα Γιώργο – Εμμανουήλ Λαζαρίδη, ο οποίος θα ερμηνεύσει το τρίτο κοντσέρτο για πιάνο.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 21:00 στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και θα επαναληφθεί στο Δημοτικό Θέατρο των Σερρών στις 23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 20.00, όπου προσκεκλημένη η ΣΟΔΘ θα συμπράξει με την νεαρή ταλαντούχα πιανίστα Μελίνα Τσινάβου.

Σε συνεργασία με τον Ο.Μ.Μ.Θ

Πρόγραμμα:

L. v. Beethoven: Κοριολανός, Εισαγωγή
Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 3 σε ντο ελάσσονα
Συμφωνία αρ. 7 σε Λα μείζονα, έργο 92

Γιώργος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης, πιάνο

Μουσική διεύθυνση: Χάρης Ηλιάδης

Πληροφορίες

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο για φοιτητές – ανέργους)